Take a fresh look at your lifestyle.

ARPIM face apel la asumarea unor măsuri urgente pentru evitarea unei crize majore a medicamentelor

0

Asociaţia Producătorilor Internaţionali de Medicamente (ARPIM) trage un semnal de alarmă cu privire la riscul iminent de declanşare a unei noi crize a medicamentelor în România şi face un apel public către ministrul demis al Sănătăţii, Sorina Pintea, să promoveze măsurile necesare pentru menţinerea în farmacii a celor 71 de medicamente cu risc de dispariţie, multe dintre ele fără alternativă terapeutică.

„Suntem cu doar câteva zile înainte de declanşarea unei crize majore a medicamentelor în România. Sute de mii de pacienţi cu boli cardiovasculare, diabet, astm, bronhopneumopatie cronică obstructivă şi reumatism sunt ameninţaţi să rămână fără tratamentul necesar. Cu 71 de medicamente dispărând efectiv de pe lista de preţuri şi deci din farmacii, începând cu 2 noiembrie, este nevoie de măsuri efective, asumate imediat”, a declarat Dan Zaharescu, director executiv al ARPIM.

Singura soluţie viabilă rămasă pentru rezolvarea acestei crize iminente este prelungirea valabilităţii preţului pentru toate medicamentele din CANAMED (Catalogul naţional al preţurilor medicamentelor autorizate de punere pe piaţă în România), începând cu data de 1 noiembrie 2019.

„Suntem la curent cu preocuparea Ministrului Sănătăţii pentru a găsi cele mai bune soluţii. Acest apel, însă, vine într-un moment critic. Din cauza timpului scurt rămas, asumarea măsurii de prelungire a valabilităţii preţurilor este esenţială pentru binele pacienţilor şi al familiilor lor”, a mai spus Dan Zaharescu.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata