Take a fresh look at your lifestyle.

Artificii și spectacole de Ziua Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie. Programul din fiecare oraș al județului Cluj

0

parada-militara-1-decembrie-cluj-napoca-ziua-nationala-a-romaniei (5)Cu ocazia sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române, Instituţia Prefectului – judeţul Cluj şi Divizia 4 Infanterie „Gemina” organizează duminică, 24 ianuarie 2016, ora 12.30, o ceremonie militară şi religioasă la bustul Domnitorului Alexandru Ioan Cuza, din municipiul Cluj-Napoca.

Cu ocazia împlinirii a 157 de ani de la Unirea Principatelor Române în municipiile din judeţul Cluj vor avea loc următoarele manifestări:

  • Primăria municipiului Cluj-Napoca organizează de la ora 16.00 un spectacol folcloric, în Piaţa Unirii, iar de la ora 20.00, în acelaşi loc va avea loc un spectacol de artificii.
  • Primăria municipiului Turda, Consiliul Local al Municipiului Turda şi Casa Municipală de Cultură organizează în data de 24 Ianuarie 2016, ora 17.00, spectacolul folcloric dedicat Unirii Principatelor Române, pe scena Teatrului “Aureliu Manea”. Pe platoul din faţa Primăriei Municipiului Turda, în intervalul orar 18:30 – 18:40, cei prezenţi vor lua parte la Hora Unirii, iar în jurul orei 18.40, în aceeaşi locaţie, pot asista la focul de artificii pregătit de către organizatori.
  • În municipiul Dej, de la ora 13.00, în Sala Mare a Primăriei va avea loc o sesiune de comunicări în cadrul simpozionului “Unirea Principatelor Române” urmată de un moment artistic susţinut de ansamblul folcloric „Someşana” al Casei Municipale de Cultură Dej. La Biblioteca Municipală Dej va avea loc expoziţia de carte: „Mica Unire şi Domnul ei”.
  • Primăria şi Consiliul Local Câmpia Turzii organizează evenimentul cultural intitulat “Hai să dăm mână cu mână”. Evenimentul se va desfăşura la Palatul Cultural “Ionel Floaşiu”, în sala de spectacole “Mircea Mihăşan”, începând cu ora 16.00. Manifestările se vor încheia cu Hora Unirii, cu participarea Fanfarei Promenada în Piaţa Tricolorului.
  • Primăria municipiul Gherla organizează o expoziţie de carte dedicată Zilei Unirii Principatelor Române, iar la Casa Municipală de Cultură va avea loc duminică, 24 ianuarie 2016, un spectacol artistic cu participarea Ansamblului folcloric „Ardealul” şi fanfara din localitate.
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata