Take a fresh look at your lifestyle.

Ateliere creative gratuite pentru liceenii clujeni. Începe luna creativă

0

O lună creativă despre istoria personală versus istoria națională este propunerea asociației Create.Act.Enjoy pentru liceenii clujeni. Luna creativă începe în 1 noiembrie și este un program de educație non-formală, cu acces liber pentru liceeni, aflată la a patra ediție.

Împreună cu liceenii din Cluj-Napoca, Gherla și Dej vor fi realizate 14 ateliere creative de teatru și improvizație, scriere creativă, film și actorie de film, gândire critică în media. Tema tuturor atelierelor va fi „istoria personală versus istoria națională”, temă abordată cu ocazia Centenarului, sub egida „Cluj100”.

Programul Luna Creativă oferă din nou ocazia de a afla cum își raportează tinerii evenimentele din viața lor la ceea ce se întâmplă în țară, cu ce și-ar dori ei să intre în istorie și cum văd ei România, la 100 de ani. Ediția Luna Creativă din acest an se va desfășura în perioada 1 – 30 noiembrie, la sediul Create.Act.Enjoy, din strada Horea nr. 4, Cluj-Napoca și în școlile partenere din Gherla și Dej.

Participarea este deschisă tuturor adolescenților, pe bază de înscriere prin formularele de pe pagina de facebook a Create.Act.Enjoy.
(https://www.facebook.com/pg/Create.Act.Enjoy/events/)

Tinerii sunt invitați să (re)descopere teatrul și felul în care preocupările lor de zi cu zi se pot găsi într-o operă artistică. În programul Luna Creativă sunt incluse patru spectacole, la care, de asemenea, accesul este liber, pe bază de rezervare. La finalul proiectului, în 30 noiembrie, adolescenții vor putea afla direct de la profesioniști despre cariere de succes în domenii mai puțin convenționale.

Cine simte că are un set de abilități și interese care nu par să se încadreze în rândul meseriilor clasice, poate participa la Întâlniri Creative pentru a-i cunoaște pe câțiva dintre cei care și-au inventat singuri meseria sau i-au găsit noi moduri de practicare.

Între aceștia, actrița Anca Hanu, care și-a dezvoltat o exuberantă carieră teatral-muzicală la nivel național, Mircea Bravo, absolvent de Drept care a devenit entertainer cu zeci de filmulețe virale și o agenție de publicitate creativă care-i poartă numele, Paul Mureșan, artist vizual cunoscut pentru scurtmetraje animate, design de afiș sau ateliere de creație și a fost recent inclus de Decât o Revistă în lista celor 100 de oameni care vor defini România de mâine.

Luna Creativă este un proiect care demonstrează anual relevanța evenimentelor culturale și a educației non-formale în dezvoltarea abilităților de care au nevoie tinerii. Edițiile precedente au avut mereu teme de mare interes: colaborarea elev-profesor, într-un mediu care să stimuleze încrederea reciprocă și spontaneitatea, sau dezbaterea migrației din România pe înțelesul liceenilor, cu accent pe situația copiilor cu părinți plecați la muncă în străinătate.

Pe lângă programul anual „Luna Creativă”, palmaresul Create.Act.Enjoy numără participări la festivaluri naționale și internaționale de teatru și film, precum și implementarea în spitale a celui mai amplu proiect de terapie prin artă din țară.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata