Take a fresh look at your lifestyle.

ATENȚIE! O nouă metodă de înșelăciune pe internet

0

A apărut o nouă metodă de înșelăciune pe internet. Aveți mare băgare de seamă cu cine comunicați pentru a nu cădea pradă infractorilor.

Noua metodă de înșelăciune a făcut deja primele victime în țara noastră.

Acest tip de înșelăciune funcționează în cazul iubitorilor de animale ori a celor care își doresc câini de rasă și nu își permit.

Prin intermediul unor anunțuri publicate pe rețelele de socializare, infractorii spun că dau câini spre adopție. Doritorii sunt mutați cu discuțiile în privat. Așa află că doar transportul câinilor trebuie achitat în avans.

„De la poștă pute a înșelătorie. I-am răspuns că vreau cățelul. A insistat să vorbim pe whatsapp unde mesajele Google translate au început să curgă. După 3-4 schimburi de mesaje îți spune că trebuie să plătești doar curierul din Ucraina până la tine”, spune Timo Câmpean, un clujean care a verificat cum funcționează escrocheria.

Polițiștii avertizează că infractorii nu cer sume mari de bani, tocmai pentru ca victimele să nu fie determinate să depună plângeri atunci când constată că au fost înșelate. În acest fel, autorii înșelăciunilor își continuă nestingheriți activitatea infracțională.

În concluzie, ține doar de noi cui trimitem bani.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata