Take a fresh look at your lifestyle.

Atenție părinţi, preveniţi victimizarea copiilor prin accidente de circulaţie!

0

scoalaÎnvaţă-i pe cei mici să circule numai pe trotuare, să nu se joace pe partea carosabilă a drumurilor publice, ci doar în locurile special amenajate, în parcuri, grădiniţe, pe terenurile de sport şi întotdeauna sub supravegherea unui adult! Acestea sunt doar câteva sfaturi oferite de polițiștii clujeni la început de an școlar.

Învăţându-i pe copii să circule corect!

Părinţii şi bunicii elevilor trebuie să conştientizeze că au un rol major în promovarea valorilor, în formarea personalităţii copiilor, dar şi în protejarea lor de anturaje vulnerabile şi de unele influenţe negative ale internetului.

Atenţie, copii!

Evitaţi să urcaţi  cu ghiozdanele în spate în mijloacele de transport în comun, deoarece puteţi fi prinşi de uşile acestora!

Deplasaţi-vă numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, numai pe partea stângă a drumului public şi cât mai aproape de  marginea carosabilului!

Traversaţi strada numai pe „zebră” şi semnalizate cu indicatoare!

Acolo unde sunt instalate semafoare, traversaţi  numai la culoarea verde a acestora! Evitaţi să traversaţi strada în fugă!

Aşteptaţi mijloacele de transport în comun numai pe trotuare sau refugiile special amenajate şi nu pe partea carosabilă!

După coborârea din mijloacele de transport în comun, nu traversaţi strada prin faţa sau prin spatele acestora; Traversarea se realizează numai după plecarea lor din staţie, prin locurile special amenajate!

Conducerea bicicletei pe drumurile publice este permisă numai persoanelor care au împlinit vârsta de 14 ani şi cu respectarea prevederilor legale !

Nu vă deplasaţi cu rolele/skate-board- ul pe partea carosabilă a drumurilor publice!

Fiţi prudenţi în relaţiile cu persoanele nou cunoscute sau cunoscute întâmplător!

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata