Take a fresh look at your lifestyle.

Atenție șoferi la țeparii care vând motorină cu apă. Unii au cumpărat deja cu 4 lei litru

0

combustibilÎn cursul anului 2014,  patru bărbaţi au fost trimişi deja în judecată, iar faţă de alţii, poliţiştii clujeni continuă cercetările.

În cursul anului 2014, la nivelul Poliţiei municipiului Cluj-Napoca – Secţia 7 Poliţie au fost identificaţi şi trimişi în judecată 4 bărbaţi pentru fapte de înşelăciune cu combustibil. Doi dintre aceştia au fost prinşi în flagrant delict de către poliţişti şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar faţă de alţii cercetările continuă.

Legislaţia permite, în astfel de cazuri, împăcarea părţilor, iar cei depistaţi şi cercetaţi de poliţişti, în unele situaţii, se înţeleg cu cu părţile vătămate până în faza de judecată şi ulterior continuă activitatea infracţională.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că persoanele bănuite ar fi contactat telefonic mai multe victime şi le-ar fi oferit spre vânzare motorină la un preţ mai mic decât în staţiile autorizate!

Ulterior, cei în cauză ar fi stabilit un loc pentru realizarea tranzacţiei, ar fi îndrumat persoanele vătămate să lase recipientele, apoi să părăsească zona indicată şi sa revină pentru a ridica combustibilul. Banii urmau să îi lase într-un loc indicat, iar după ce bănuiţii intrau în posesia lor, îşi închideau telefoanele mobile şi nu mai utilizau cartelele telefonice folosite.

 

Cu titlu exemplificativ:

La data de 25 noiembrie 2014, un bărbat suspectat că ar fi contactat telefonic o femeie din judeţul Arad, ar fi pretins că ar fi angajat al unei societăţi comerciale din Cluj-Napoca, iar în calitate de conducător auto ar fi oferit spre vânzare 500 de litri de combustibil, la un preţ avantajos (4 lei/litru).

 

 

Cel în cauză ar fi dat indicaţii telefonice victimei pentru a se deplasa într-un loc din municipiul Cluj-Napoca, unde să lase recipientele şi să părăsească zona.

După aproximativ 30 de minute, victima ar fi revenit, ar fi luat recipientele ce miroseau a motorină şi ar fi lăsat 2.000 de lei sub o găleată, fără să primească bon fiscal în acest sens. Ulterior, ar fi verificat recipientele şi ar fi constatat că acestea conţineau apă, fiind doar stropite la exterior cu motorină, pentru miros.

Pe numele bărbatului s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata