Take a fresh look at your lifestyle.

ATENȚIE! Sute de bolnavi de COVID-19 au plecat din spitale și mii de români au ieșit din centrele de carantină

0

Centrele de carantină din țară se golesc, după decizia Curții Constituționale a României privind carantina, izolarea și internarea pacienților Covid-19. Presa locală din țară relatează nenumărate astfel de cazuri, când oamenii părăsesc la cerere centrele de carantină. La fel, pacienți internați în spital, cu coronavirus, pleacă acasă, tot la cerere, iar medicii nu pot decât să le recomande să stea în izolare acasă și să nu-i pună pe alții în pericol.

De la intrarea în vigoare a deciziei CCR, Grupul de Comunicare Strategică nu mai comunică numărul de persoane aflate în izolare și carantină. Ultimele date au fost comunicate pe 3 iulie: 58.991 de persoane în izolare la domiciliu și 741 în carantină.

SITUAȚIA ÎN JUDEȚUL CLUJ

Din centrele de carantină din județul Cluj, șase persoane au solicitat să plece și li s-a permis. Toate cele șase persoane sunt din județul Cluj.

Din spitalele clujene, trei bolnavi de COVID-19 au solicitat externarea și au părăsit deja unitățile medicale.

O a patra persoană a solicitat externarea de la Spitalul de Boli Infecțioase Cluj-Napoca, dar s-a răzgândit după ce medicii au evaluat-o și i-au arătat la ce riscuri se expune.

Cei care părăsesc spitalele sau centrele de carantină și îmbolnăvesc alți oameni riscă închisoarea sau amendă pentru zădărnicirea combaterii bolilor.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata