Take a fresh look at your lifestyle.

Atenţionare de călătorie în Croaţia. COD ROȘU de vreme severă

0

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau călătoresc pe teritoriul Republicii Croaţia că, în conformitate cu datele transmise de Institutul Hidro-Meteorologic local, începând cu data de 12 noiembrie 2019, starea vremii se va înrăutăţi, caracterizată de intensificări ale vântului şi precipitaţii intense. Astfel, pentru ziua de 12 noiembrie 2019, în nordul şi centrul Dalmaţiei, a fost emis un cod roşu privind intensificări ale vântului, care va atinge o viteză de până la 130 km/h, la rafală.

Regiunile Rijeka, Split şi Dubrovnik se vor afla sub un cod portocaliu de intensificări ale vântului şi precipitaţii, iar vestul Istriei, golfurile Kvarner şi Kvarneric, canalul Velebit şi sudul Dalmaţiei se vor afla sub avertizări meteorologică de coduri galben şi portocaliu de vânt şi precipitaţii intense. A fost emis cod galben de intensificări ale vântului şi precipitaţii pentru regiunile Osijek, Karlovac, Gospic şi Knin.

Autorităţile croate avertizează cu privire la posibilitatea existenţei unor disfuncţionalităţi în infrastructurile pentru transportul maritim, comunicaţii, furnizarea energiei electrice şi alimentarea cu apă potabilă. De asemenea, se recomandă cetăţenilor să circule cu prudenţă, având în vedere vizibilitatea redusă şi carosabilul umed.

Pentru informaţii actualizate, se recomandă consultarea paginilor de Internet ale:
– Institutului Hidro – Meteorologic Naţional – https://www.meteo.hr
– Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en#traffic-flow-and-road-conditions,
– Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr,
– Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr,
– Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă – http://www.ccaa.hr.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte cetăţenilor români că, în situaţii de urgenţă, pe teritoriul Croaţiei, pot apela numărul european unic de urgenţă „112”.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Zagreb: +38514677660 sau +38514610009, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Croaţia: +38598414341.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://zagreb.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http:/www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata