Take a fresh look at your lifestyle.

Atenționare de călătorie în Croația, Germania și Ungaria. Traficul feroviar și cel rutier, BLOCAJ TOTAL și devieri

2

aglomeratie-autostradaMinisterul Afacerilor Externe a emis trei avertizări de călătorie în Croația, Germania și Ungaria. În unele zone din aceste țări, traficul este blocat la granițe. Și traficul feroviar este dat peste cap.

Mai jos găsiți detalii pentru fiecare țară în parte.

Atenţionare de călătorie în Germania – restricţionarea traficului pe relațiile feroviare cu Ungaria şi Austria, prin Salzburg

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze pe teritoriul Republicii Federale Germania că, în urma măsurilor oficiale privind controlul la frontiere, până la data de 4 octombrie 2015 traficul feroviar al „Deutsche Bahn” între München-Salzburg (Austria)-Budapesta (Ungaria) va fi suspendat pentru următoarele trenuri:

– Linia IC 62 Frankfurt (Main)-Stuttgart-München’Salzburg-Klagenfurt/Graz nu circulă între Salzburg şi München.
– Trenurile care pleacă din Frankfurt se opresc în München.
– Trenurile care vin din Austria se opresc în Salzburg.
– Linia Railjet 90 Budapesta-Viena-Salzburg-München începe şi se termină în Salzburg.
– Nu circulă trenurile între Salzburg şi München.

Persoanele care doresc să călătorească, în această perioadă, sunt rugate să se informeze anterior deplasării, despre situaţia actuală, accesând site-ul www.bahn.de, DB Navigator-App sau la numărul de telefon local 0180 6 99 66 33.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Atenţionare de călătorie în Croația – măsuri privind restricții in circulația rutieră și feroviară

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau urmează să se deplaseze pe teritoriul Republicii Croaţia că circulația rutieră este complet blocată în punctul de control trecere frontieră Bajakovo-Batrovci (dintre Croația și Serbia) situat pe autostrada Zagreb – Belgrad, urmare măsurilor luate de autoritățile croate de restricționare a circulației pentru autovehiculele de transport marfă, pe sensul de intrare în Croația și a protestului spontan al șoferilor care se află în așteptare, în partea sârbească a punctului de frontieră menționat. În ceea ce priveşte ruta Serbia-Croația, circulația rutieră pentru autovehiculele cu masa totală de până la 7,5 tone a fost deviată prin punctul de control trecere frontieră de la Tovarnik, care a fost redeschis pentru a permite reluarea parțială a circulației rutiere.

Pentru circulația rutieră pe relația Serbia-Croația, privind autovehiculele de transport marfă cu masă totală mai mare de 7,5 tone, aceasta a fost deviată prin Bosnia Herțegovina, cu intrare în Croația pe la punctul de control trecere frontieră Stara Gradiska.

Traficul feroviar pe relațiile Croația-Slovenia, Croația-Ungaria și Croația-Serbia este în continuare suspendat.

Punctele de control trecere frontieră cu Serbia de la Ilok, Ilok 2, Principovac, Principovac 2, Batina și Erdut rămân în continuare închise.

Având în vedere că situaţia din teren poate suferi modificări, de la o oră la alta, se recomandă cetăţenilor români, care doresc să tranziteze teritoriul Republicii Croaţia, să consulte paginile de internet ale Automobil Clubului Croat – http://www.hak.hr/en, Companiei Naţionale Croate de Căi Ferate – http://www.hznet.hr, Autorităţii Portuare Croate – http://www.portauthority.hr şi a Agenţiei Croate de Aviaţie Civilă http://www.ccaa.hr), pentru informaţii actualizate.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că aceștia au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, sfaturi de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Atenţionare de călătorie în Ungaria – situaţia la punctele de trecere a frontierei cu Austria şi Serbia

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să se deplaseze în Ungaria că, potrivit Autorităţii Ungare de Management al Drumurilor (www.utinform.hu) şi Inspectoratului General al Poliţiei (www.police.hu), situaţia actuală la punctele de trecere a frontierei dintre Ungaria şi Serbia, respectiv cu Austria este următoarea:

1. Punctul de trecere al frontierei Horgos – Roszke, între Serbia şi Ungaria, pe DN 5, este închis. Se recomandă utilizarea PTF Tompa sau Tiszasziget.

2. Punctul de trecere al frontierei Hegyeshalom-Nickelsdorf, între Austria şi Ungaria, pe DN 1, este închis. Se recomandă utilizarea punctului de trecere al frontierei Hegyeshalom situat pe autostrada M1.

3. Traficul se desfăşoară normal pe autostrăzile M5 şi M1 din Ungaria. Totodată, punctul de frontieră Hegyeshalom – Nickelsdorf situat pe autostrada M1 este funcţional.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să consulte pagina de Internet www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situaţii speciale.

Citește și
2 Comentarii
 1. Alin spune

  ”2. Punctul de trecere al frontierei Hegyeshalom-Nickelsdorf, între Austria şi Ungaria, pe DN 1, este închis. Se recomandă utilizarea punctului de trecere al frontierei Hegyeshalom situat pe autostrada M1.

  3. Traficul se desfăşoară normal pe autostrăzile M5 şi M1 din Ungaria. Totodată, punctul de frontieră Hegyeshalom – Nickelsdorf situat pe autostrada M1 este funcţional.”

  Asadar… ori e inchis, ori nu? …..

  1. Ziarul Clujean spune

   Este comunicatul MAE! În articol găsiți și un link. Îl accesați și puteți consulta în timp real informațiile.

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata