Take a fresh look at your lifestyle.

Atenţionare de călătorie în Grecia, condiţii meteorologice nefavorabile

0

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Elenă că Serviciul grec de Meteorologie a prognozat averse de ploi şi furtuni puternice, însoţite de căderi de grindină şi intensificări ale vântului pentru perioada 22-23 octombrie 2018.

La data de 22 octombrie 2018, vor fi afectate vestul şi centrul Macedoniei, Tessalia, insulele Sporade, insulele Ionice şi restul zonelor continentale, cu excepţia estului Macedoniei şi Traciei. Vântul va atinge 7-8 Beaufort (viteza vântului de 70-80 km/h şi înălţimea valurilor pana la 6-8m) în largul Mării Ionice.

Marţi, 23 octombrie 2018, se prognozează ploi şi furtuni puternice la nivel local în Epir, vestul şi centrul Macedoniei, Tessalia, insulele Sporade, Grecia Continentală, Evia, Peloponez, insula Creta, Marea Ionică, iar treptat se vor extinde şi în celelalte insule din Marea Egee, precum şi în insulele Dodecanese. Vântul va atinge 7-8 Beaufort în largul mării. De asemenea, la munte se anunţă căderi de zăpadă.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena: +302106728879 şi +302106728875, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCR) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al Ambasadei României în Republica Elenă: +306978996222 şi cel al Consulatului General al României la Salonic +306906479076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://atena.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata