Take a fresh look at your lifestyle.

Atenţionare de călătorie în Regatul Ţărilor de Jos

0

Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care doresc să călătorească sau să tranziteze Regatul Ţărilor de Jos cu privire la emiterea de către Institutul olandez de Meteorologie a unei alerte de vânt puternic – cod portocaliu, pentru ziua de 10 ianuarie 2019, până la orele 21,00.

În cursul dimineţii şi în prima jumătate a după-amiezii sunt posibile rafale puternice de vânt, cu viteze cuprinse între 80 şi 100 km/oră, în special în regiunile nord-vestice, de coastă, ale teritoriului regatului. Vântul va urma o traiectorie dinspre coastă spre centrul ţării, în cursul după-amiezii dar va scădea în intensitate spre seară.

Ca urmare a vântului puternic Aeroportul Schiphol din Amsterdam avertizează cu privire la producerea unor perturbări ale traficului aerian. Mai multe zboruri sunt operate cu întârziere sau chiar anulate. De asemenea, pot exista blocaje în circulaţia aeriană în drumul spre Aeroport. Pentru informaţii actualizate, serviciul aeroportuar Schiphol recomandă călătorilor să verifice site-ul sau aplicaţia acestuia, sau să contacteze compania care asigură zborul.

Cetăţenii români care pot fi afectaţi de situaţia meteorologică actuală pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Haga: + 31 (0) 70 354 15 80, + 31 (0) 70 322 86 12 şi +31 (0) 70 331 99 80, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice a României la Haga: +31651 596 107

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet www.mae.ro, www.meteoalarm.eu, http://haga.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

foto: arhivă

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata