Take a fresh look at your lifestyle.

Au reparat, e ca în palmă, cât va ține? DJ 108C, circulat zilnic de zeci de autobasculante încărcate cu piatră

0

Consiliul Județean Cluj a finalizat lucrările de așternere a covorului asfaltic pe drumul judeţean 108C, pe sectorul cuprins între joncţiunea cu drumul naţional DN 1 și localitatea Ardeova. Sectorul vizat de aceste lucrări are o lungime de 5,7 kilometri, de la kilometrul 28+050 la kilometrul 33+750. Minunea nu va ține mult, iar drumul se va strica repede din cauza autobasculantelor care transportă piatră de la cariera Ardeova. 

În prealabil, au fost executate lucrări constând în burduşiri pe mari suprafeţe şi alte tipuri de operațiuni care au vizat fundația sistemului rutier. În același timp, pentru completa finalizare a investiției, mai sunt prevăzute și urmează a fi executate în perioada imediat următoare lucrări de completare a acostamentelor, de curăţare a șanțurilor și rigolelor, de desfundare a podețelor, precum și de trasare a marcajelor rutiere.

„Drumul județean a fost proiectat să reziste la 60 de tone. Acum, desigur,  fundația este îmbătrânită. Chiar și așa, limita de 20 de tone impusă de către Consiliul Județean Cluj este cu mult sub ceea ce poate suporta drumul”, a precizat Valentin Jucan, purtător de cuvânt al CJ Cluj.

Reamintim în acest context faptul că, în cursul anului trecut, forul administrativ județean a executat lucrări de așternere de covor asfaltic în continuarea acestui sector de drum, pe tronsonul cuprins între localitățile Ardeova și Mănăstireni, de la kilometrul 33+750 la kilometrul 36+050.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata