Take a fresh look at your lifestyle.

UPDATE – Autostrada Transilvania se transformă în DRUM EXPRES! Ministerul Transporturilor nu mai vrea autostrăzi

0

autostrada-transilvaniaŞefii din Ministerul Transporturilor cred că România nu are nevoie de prea multe autostrăzi. Pe lângă faptul că suntem penultimii în Europa la numărul de kilometri de autostradă, în următorii 6 ani vor mai fi construiţi doar 500 de kilometri de autostradă.

Ţara noastră va avea, în viziunea ministrului Ioan Rus, mii şi mii de kilometri de drumuri expres. Aşa arată noul Master Plan pe Transporturi care va fi supus miercuri, dezbaterii publice.

Celelalte proiecte de autostrăzi, pentru care s-au plătit zeci de milioane de euro pentru studii de fezabilitate, vor fi  lăsate de izbelişte.

Master Planul pe Transporturi a fost discutat deja cu oficialii Comisiei Europene şi va fi prezentat miercuri în Parlamentul Romîniei.

Documentul va intra în vigoare din luna decembrie, iar în baza lui Uniunea Europeană va acorda finanţare României pentru proiectele de infrastructură.

În ceea ce priveşte construcţia la actuala Autostradă a Transilvaniei, care urmează să fie redenumită, 177 de kilometri de drum expres de la Gilău la Borș ar urma să coste 1.227 milioane de euro, mult mai puțin decât dacă ar fi fost vorba despre un drum cu două benzi pe sens și o bandă se siguranță.

Exproprierile se vor face pe culoare de 70 de metri, ca și în cazul autostrazilor, iar pe porțiunile rămase libere vor putea fi construite benzile de siguranță și drumul va trece treptat la categoaria ”autostradă”, scrie hotnews.ro.

UPDATE / ORA 13.00

Într-un final, ministrul Ioan Rus a revenit cu amănunte. Aceasta admite că a fost vorba despre o greşeală în tabelul trimis presei (foto jos – tabel şi hartă) în care Autostrada Transilvania este trecută la drums expres. În varianta corectă, transmisă ulterior de Ministerul Transporturilor, doar verbal,  ar trebui să avem următoarele autostrăzi: Sibiu – Braşov (103 km), Ploieşti – Comarnic (49 km), Craiova – Piteşti (115 km), Comarnic – Braşov (54 km), Braşov – Bacău (158 km) şi Gilău – Borş (177 km).

Până una alta, în varianta propusă Parlamentului, Autostrada Transilvania pare să fi fost prezentată tot ca drum expres.

harta-min-transport

drum-express

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata