Take a fresh look at your lifestyle.

Avantajele utilizării LED-urilor asupra mediului înconjurător

0
Conținut oferit de: savelectro.ro.

Auzim zilnic vorbindu-se despre efectele poluării asupra mediului înconjurător, iar pe multe dintre ele ajungem chiar să le resimțim. Încălzirea globală, fenomene meteo extreme, degradarea apelor și vegetației sunt doar câteva dintre efectele nocive pe care am ajuns să le trăim.

Pentru ca mediul înconjurător să aibă cât mai puțin de suferit, putem începe să ne aducem contribuția chiar și prin gesturi simple. Pe termen lung impactul oricărei acțiuni responsabile se va cunoaște.

Unul dintre lucrurile pe care le poți face și tu pentru mediul înconjurător și un viitor mai verde pentru generațiile următoare este trecerea la iluminatul cu spoturi LED, o soluție economică, eficientă și în același timp prietenoasă cu mediul înconjurător.

Grija pentru mediul înconjurător este responsabilitatea fiecăruia

A avea grijă de mediu este responsabilitatea fiecăruia dintre noi. Cei mai mulți dintre noi suntem deja conștienți de procesele ecologice, cum ar fi reciclarea, pentru a minimiza cantitatea de deșeuri pe care o producem și pentru a reduce amprenta de carbon. Cu toate acestea, sunt mulți dintre cei care nu conștientizează avantajele tehnologiilor noi și viitoare pe care le putem folosi pentru a ajuta la reducerea emisiilor de carbon. Un bun exemplu în acest sens este iluminarea cu LED-uri, care oferă multe avantaje de mediu.

Care sunt avantajele asupra mediului înconjurător pe care le are iluminatul cu LED-uri:

Eficientă energetic

Luminile LED sunt cu până la 80% mai eficiente decât iluminatul tradițional, cum ar fi becurile fluorescente și incandescente. 95% din energia din LED-uri este transformată în lumină și doar 5% este degajată ca căldură. Luminile LED consumă mult mai puțină energie decât iluminatul tradițional; un bec fluorescent tipic de 84 de wați poate fi înlocuit cu un LED de 36 de wați pentru a oferi același nivel de lumină.

Nu conțin substanțe toxice

Luminile LED nu conțin elemente toxice, precum mercurul care se regăsește la becurile convenționale. Prezența mercurului face ca mediul să devină contaminat în momentul în care becul este aruncat la gunoi. Atunci când te decizi să treci la spoturi LED fă-o responsabil, depozitând becurile care nu îți mai folosesc în locuri special amenajate pentru deșeurile de acest tip.

Durata mare de viață și consum mai mic de energie

O durată de viață mai lungă înseamnă emisii de carbon mai mici. Luminile LED durează de până la șase ori mai mult decât alte tipuri de lumini, reducând necesitatea înlocuirilor frecvente.

LED-urile oferă o calitate mai bună a distribuției luminii și focalizarea luminii într-o direcție, spre deosebire de alte tipuri de iluminare. Alte tipuri risipesc energia prin emiterea de lumină în toate direcțiile, iluminând deseori zonele în care lumina nu este necesară (cum ar fi tavanul). Utilizarea LED-urilor înseamnă că veți avea nevoie de mai puține lumini pentru a atinge același nivel de luminozitate, iar mai puține lumini înseamnă un consum mai mic de energie și, prin urmare, este benefic pentru mediu.

Reciclare rapidă și sigură

LED-urile sunt fabricate din materiale reciclabile și nu conțin substanțe chimice periculoase, astfel reciclarea LED-urilor nu dăunează mediului. Prin urmare, puteți recicla în siguranță luminile cu LED-uri.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata