Take a fresh look at your lifestyle.

”Aventurile lui Zebrilă”, o campanie educativă pentru micii pietoni

0

Campania „Aventurile lui Zebrilă” s-a încheiat și anul acesta cu plimbări în stradă ale elevilor clujeni, însoțiți de polițiști. „Aventurile lui Zebrilă” este o campanie de educaţie rutieră pentru elevii din ciclul primar şi este organizată în fiecare an în preajma Zilei Internaţionale a Copilului.

Anul acesta, campania s-a desfășurat în perioada 14 mai – 10 iunie, iar în această săptămână a culminat cu o acţiune educativă, la care au participat elevi din trei şcoli clujene: Școala Gimnazială ”Ioan Bob”, Școala Gimnazială ”Emil Isac” şi Liceul Teoretic ”Lucian Blaga”. În prima parte a campaniei, elevii au primit informaţii referitoare la regulile de circulaţie rutieră direct în clase, de la poliţişti, apoi au lucrat pe fișe speciale, pentru fixarea cunoştinţelor dobândite.

Apoi, polițiștii i-au luat la o plimbare prin oraș. Astfel, micii pietoni au avut ocazia să discute despre cele învăţate şi să aplice regulile de comportament în trafic. La final, au răsplătiţi cu premii de la sponsorii evenimentului. A fost a cincea ediţie a campaniei „Aventurile lui Zebrilă”, prin care elevii au putut să afle sau să îşi reamintească unele reguli simple, dar importante, pentru a circula în siguranţă pe stradă.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata