Take a fresh look at your lifestyle.

Avertizare COD ROȘU de inundații în județul Cluj

0

Au fost transmise mesaje de avertizare prin sistemul RO-Alert privind CODUL ROȘU emis de Institutul National de Hidrologie si Gospodărire a Apelor, București cu privire la preconizarea unor fenomenele hidrologice extreme către terminalele de telefonie mobilă de pe raza comunelor: Mihai Viteazul, Moldovenești, Iara, Valea Ierii și Băișoara.

Avertizarea hidrologică informează asupra urmărilor precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării acestora, care pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mcii cu posibile efecte severe de inundații locale și creșteri importante de debite și niveluri cu posibile depășiri ale COTELOR DE PERICOL pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Baia de Arieș – amonte S.H. Turda.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri din bazinele hidrografice: Ocoliș, Ocolișel, Iara – afluenții aferenți sectorului aval S.H. Valea Ierii.

Centrul operațional din cadrul unității noastre monitorizează în continuare situații privind evoluția situației din zonele vizate.

Centrul operațional din cadrul ISU Cluj monitorizează în continuare evoluția situației din zonele aflate sub incidența fenomenelor preconizate.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata