Take a fresh look at your lifestyle.

Bani din partea Primăriei Cluj-Napoca pentru o firmă de producție. Asta în timp ce instituția are cameramani și scule. Totul, pe linie scurtă, fără licitații

0

Reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca aruncă cu bani în stânga și dreapta, pe aproape orice. Banii nu ajung la oricine, ci doar la unele firme agreate de conducere. Așa se face că doi soți din Cluj-Napoca își umflă buzunarele din bugetul local făcând producție video pentru instituție. Asta în timp ce instituția are cameramani și scule pentru producție video și montaj.

Laviniu și Teodora Lazăr au intrat în grațiile primarului Emil Boc în anul 2016. În acel an, în contul PFA-ul lui Laviniu Lazăr au intrat 5.000 de euro din bugetul Primăriei Cluj-Napoca, după cum precizează ZiardeCluj.ro.

A urmat un alt an în care primăria a decontat sume frumușele pentru producție video, iar în anul 2017 cei doi soți înființează, pe numele femeii, firma Inspire Prod. În contul acestei firme au intrat de-a lungul anului 82.000 de lei pentru producția video a patru evenimente: 24 ianuarie, FedCup, 1 Decembrie și Revelionul.

În acest an, până în luna august, Primăria Cluj-Napoca a plătit deja către Inspire Prod suma de 15.000 de lei tot pentru producție video.

Interesant este, notează aceeași sursă, că de când soții Lazăr lucrează cu primăria, cealaltă firmă, care este pe numele bărbatului, Evo Design, cifra de afaceri a crescut de 9 ori.

Bizar este că reprezentanții Primăriei Cluj-Napoca nu aleg să fie transparenți și să le ofere tuturor posibilitatea de a participa la o licitație. Atribuirile sunt directe, astfel că eventualii doritori nu au nicio șansă în fața celor agreați de primar. Reamintim, asta în timp ce instituția are cameramani și scule de montaj, deci posibilitatea de producție video.

Contactat telefonic de Ziar de Cluj, Laviniu Lazar a dat niște explicații bâlbâite, spunând că o firmă (Evo Design) e plătitoare de TVA și aia a soției, nu, ca și cum asta ar avea vreo importanță sau ar schimba cu ceva faptul că primește comenzi fără licitație de la primărie. Întrebat fiind câte contracte a semnat cu primăria, Lazar a zis:

„Nu știu acuma câte sunt, dar bănuiesc că sunt informații publice și le puteți afla dumneavoastră”.

Apropiații lui Laviniu Lazăr susțin, sub protecția anonimatului, că Primăria Cluj-Napoca este nevoită să facă contracte cu Inspire Prod pentru filmele de prezentare. Laviniu Lazăr deține autorizație de a survola cu drona deasupra mulțimilor, iar cameramanii primăriei nu au așa ceva. Pe de altă parte, Laviniu alături de echipa sa filmează la toate evenimentele majore din oraș și are o impresionantă arhivă.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata