Take a fresh look at your lifestyle.

Bărbat beat turtă și fără permis, depistat pe Bulevardul 21 Decembrie 1989

0

La data de 11 august, în jurul orei 20.45, poliţiştii Biroului Rutier Cluj.Napoca au depistat un bărbat de 33 de ani din municipiul Cluj-Napoca, în timp ce conducea un moped pe Bulevardul 21 Decembrie 1989 deşi nu deţine permis de conducere. Întrucât bărbatul emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind pozitiv. Concentraţia alcoolică în aerul expirat a fost peste 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care bărbatul a fost condus la o unitate medicală unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

De regulă, valoarea alcoolemiei din aerul expirat este dublă sau mai mare de atât în sânge.

Poliţiştii au dispus  măsura reţimerii pentru o perioadă de 24 de ore faţă de bărbat, acesta fiind cercetat sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere a unui vehicul fără permis de conducere şi conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul penal.

La expirarea perioadei de reţinere, bărbatul va fi prezentat în faţa magistraţilor în vederea dispunerii altei măsuri preventive.

foto: arhivă

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata