Take a fresh look at your lifestyle.

Bărbat electrocutat pe un șantier din Mihai Viteazu. Medicii au constatat decesul

0

O autospecială, o autoplatformă pentru intervenții și salvări de la înălțimi și un echipaj SAJ au intervenit, sâmbătă dimineață, în urma electrocutării unei persoane pe un șantier din localitatea Mihai Viteazu.

Solicitarea pentru intervenția pompierilor a fost înregistrată în jurul orei 08.50. La fața locului pompierii au găsit un bărbat de aproximativ 50 de ani, care prezenta traumatisme incompatibile cu viața, fiind situat pe o platformă la 10 metri înălțime.

Un al doilea muncitor, în vârstă de 30 de ani, a fost consultat de către echipajul SAJ la fața locului, care, la prima evaluare, prezenta afecțiuni ușoare.

Polițiștii clujeni și inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Cluj au ajuns la fața locului și au început verificările, fiind evident că este vorba despre un accident de muncă.

Anchetele celor două instituții trebuie să scoată la iveală cauza producerii accidentului de muncă.

Polițiștii au deschis un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, fapte prevăzute și pedepsite de Codul penal.

„În cursul dimineții, polițiștii Secției Rurale Turda au fost sesizați cu privire la producerea unui incident în zona unui șantier din localitatea Mihai Viteazu. Un bărbat în vârstă de 44 de ani, din județul Galați a decedat în urma electrocutării. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă și nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă, urmând a fi stabilite împrejurările în care a survenit decesul bărbatului”, se arată într-o informare a Inspectoratului Județean de Poliție Cluj.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata