Take a fresh look at your lifestyle.

Baronul Duma de la Valea Ierii NU mai este primar începând de azi

0

Gabriel Alexandru Duma, primarul PNL în comuna Valea Ierii, a fost revocat din funcție, astăzi, după ce a fost condamnat definitiv de către Curtea de Apel Cluj la închisoare cu suspendare.

„Azi a fost emis Ordinul prefectului privind constatarea încetării de drept a mandatului de primar al comunei Valea Ierii, județul Cluj, al domnului Duma Gabriel-Alexandru, ca urmare a condamnării, prin hotărâre judecătorească rămasă definitivă, la o pedeapsă privativă de libertate cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei”, precizează prefectul Clujului, Mircea Abrudean.

Gabriel Alexandru Duma a fost trimis în judecată în anul 2017 pentru abuz în serviciu, în formă continuată.

În anul 2017, Duma alături de un inginer, condamnat și el, au întocmit documente din care reieșea că stadionul construit în comună deține și o pistă de atletism. Pista figura doar în documente, cu toate că banii au fost decontați de minister pentru lucrare.

Decizia judecătorilor a venit miercuri, 24 iunie. Duma, în calitate de primar, a fost trimis în judecată alături de Ioan Boca, diriginte de șantier în Valea Ierii. Parte vătămată în dosar s-a constituit Ministerul Dezvoltării Regionale. Pentru ilegalitățile comise, cei doi bărbați au primit câte 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare plus o serie de interdicții și muncă gratis în folosul comunității.

Citește și … EXCLUSIV – Primar clujean, condamnat DEFINITIV! Baronul își pierde scaunul

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata