Take a fresh look at your lifestyle.

Bibliotecarul român care va străbate 3.000 de kilometri pe bicicletă. Află care este scopul lui!

0

bibliotecaLaszlo Kiss, un bibliotecar din Sfântu Gheorghe, va ajunge vineri la Sibiu. El a plecat duminică, pe bicicletă, din orașul natal, pentru a pedala pe o distanță de 3.000 de kilometri. Bibliotecarul și-a propus să străbată distanța dintre Marea Neagră și Marea Nordului în 21 de zile. Scopul bibliotecarului este de a atrage atenția asupra bibliotecilor românești.

„Un bibliotecar din Sfântu Gheorghe vrea să atragă atenția asupra bibliotecilor românești într-un mod inedit. Laszlo Kiss parcurge 3.000 de kilometri, de la Marea Neagră la Marea Nordului, în cadrul campaniei „Lecturând prin Europa — Bibliotecile școlare de la Marea Neagră la Marea Nordului”, inițiată pentru a sensibiliza opinia publică asupra importanței bibliotecilor și pentru a reînființa Biblioteca Pedagogică Națională I. C. Petrescu. Timp de 21 de zile, între 7 iunie și 5 iulie 2015, va parcurge pe bicicletă mai mult de 3.000 de kilometri, de la Constanța până la Amsterdam, vizitând biblioteci școlare, publice și universitare din șapte țări-membre ale Uniunii Europene”, potrivit unui comunicat al Bibliotecii Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, citat de România TV.

Vineri, 12 iunie, Laszlo Kiss va poposi și la Sibiu, în jurul orei 18.00 unde va fi însoțit pe o porțiune de traseu de bibliotecari și elevi pe biciclete. El va fi primit la Biblioteca Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, unde va prezenta campania bibliotecarilor sibieni.

Prin această campanie, bibliotecarul biciclist și-a propus să promoveze și Congresul Asociației Internaționale a Bibliotecilor Școlare, care va avea loc în perioada 28 iunie — 03 august 2015 la Maastrich.

Toate instituțiile care vor fi parte din campanie, vor semna un „Pașaport de Bibliotecar”, un afiș care va conține ștampilele bibliotecilor și semnăturile bibliotecarilor unde va poposi această campanie.

Evenimentul de la Sibiu este realizat și sprijinit de Biblioteca Universității „Lucian Blaga” și Asociația Bibliotecarilor din România — Filiala Sibiu.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata