Take a fresh look at your lifestyle.

Bilanț al IGSU pentru ultimele 24 de ore. În Cluj și alte județe furtunile au creat probleme

0

În ultimele 24 de ore, Administrația Națională de Meteorologie a emis 12 avertizări Cod Roșu și 2 Cod Portocaliu pentru fenomene meteo periculoase, de tip Now Casting, care anunțau intensificări ale vântului ce local vor ajunge la viteza de 110 km/h. Toate informările privind producerea fenomenelor au fost transmise către autoritățile locale, în vederea dispunerii măsurilor preventive și operative care se impun. Au fost transmise și 23 de alerte pentru populație prin sistemul Ro-Alert.

În urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 98 localități din 20 județe (AR, BC, BH, BN, BV, BZ,  CJ, CS, HD, HR, IS, MM, MS, NT, SB, SJ, SM, SV, TM și VL ).

În urma vântului care a suflat cu putere, la nivel național au fost afectate 30 acoperișuri ale imobilelor și au fost doborâți de vânt 228 de arbori (pe carosabil, autoturisme sau imobile), fiind avariate 21 autoturisme.

De asemenea, pompierii au intervenit și pentru evacuarea apei acumulate în 80 locuințe, curți și subsoluri, dar și pentru înlăturarea aluviunilor și facilitarea scurgerii apei de pe  31 străzi.

Echipele ISU au acționat, în Maramureș, pentru salvarea unei persoane surprinsă de un acoperiș distrus de vânt, iar în județul Cluj o persoană a fost evacuată dintr-o locuință distrusă.

Citește și …
FOTO/VIDEO – Vijelia de joi a făcut pagube în tot județul Cluj. Cel mai rău a fost în zona Dej

La această oră nu mai sunt în vigoare avertizări meteorologice de vijelii sau intensificări ale vântului, însă reamintim populației că pe timpul manifestării fenomenelor periculoase să rămână în locuințe sau alte spații închise care le pot asigura protecția. De asemenea, recomandăm parcarea autoturismelor în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata