Take a fresh look at your lifestyle.

Bilanțul Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca pe anul 2018

0

Vineri, 11 ianuarie, la Cluj Arena a avut loc evaluarea activităţii pe anul 2018 a Grupării de Jandarmi Mobile ,,Ștefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca, respectiv a activității Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Cluj.

Cu această ocazie au fost prezentate cele mai importante rezultate obţinute în anul  2018 de efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca care au constatat, pe parcursul anului trecut, peste 400 de fapte penale, din care 187 au fost constatate independent şi 230 în cooperare cu poliţia sau alte structuri. De asemenea, s-au aplicat 3353 de sancţiuni contravenţionale din care 2127 cu avertisment scris şi 1226 cu amendă, în valoare totală de 519891 lei.

Totodată, au fost prezentate misiunile executate de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca pe parcursul anului precedent. Astfel, au fost executate 999 de misiuni de asigurare a ordinii publice la manifestări de protest, manifestări cultural artistice, sportive, promoţionale, manifestări religioase și la acțiuni de protecție antiteroristă în județul Cluj, și un număr de 436 de misiuni în sprijinul inspectoratelor de jandarmi judeţene din zona de responsabilitate.

Pe de altă parte, au fost executate un număr de 1.124  misiuni de menţinere a ordinii publice şi 457 de acţiuni executate în cooperare cu alte instituţii (Poliţia, organele silvice, organele piscicole, executorii judecătoreşti, I.T.M. Cluj, Electrica, CTP, structurile teritoriale ale D.I.I.C.O.T., D.G.A. şi B.C.C.O, organele administrației publice locale, structurile Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Maramureș). De asemenea, au fost depistate 3 persoane urmărite naţional.

De altfel, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Cluj-Napoca au executat peste 170 de mandate de aducere.

Dintre misiunile executate de Gruparea de Jandarmi Mobilă Cluj-Napoca le amintim pe cele mai importante, organizate cu ocazia următoarelor evenimente:

– Olimpiada Internațională de Matematică, desfășurată în premieră la Cluj-Napoca, în perioada 03-15.07.2018, cu participarea unui număr de 108 delegații străine și prezența la festivitatea de deschidere a președintelui României, a unor miniștri ai Guvernului, ambasadori și personal diplomatic;

– concertele desfășurate sub egida Untold Festival 2018 și Electric Castle 2018, Sports Festivals și Lara Fabian, fiind numai câteva dintre ele;

– manifestări sportive care au cuprins meciuri de fotbal ale naționalei României, generației de aur a fotbalului românesc, din cadrul preliminariilor Chapions League ale echipei CFR Cluj sau din campionatul intern, meciuri de tenis în cadrul FedCup și Cupei Davis, Campionatul Internațional de Tenis de Masă, meciuri de baschet în cadrul FIBA Euro Cup și alte evenimente sportive ce au avut loc în zona de responsabilitate;

– manifestări religioase ce au cuprins pelerinajul de la Nicula, slujbele ocazionate de marile hramuri bisericești de la catedrala mitropolitană și alte biserici și mănăstiri, inclusiv în sprijinul unor inspectorate de jandarmi județene;

– examenele de admitere şi de rezidenţiat organizate de către Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu”;

– zilele unor municipii, orașe comune și sate, ori târguri și serbări câmpenești, cum sunt Târgul coaselor de la Negreni, Tânjaua Hotenarilor, Măsurișul oilor ș.a..

 

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata