Take a fresh look at your lifestyle.

Bișnițari de mașini cu „sediul” în Cluj, cercetați pentru evaziune fiscală cu un prejudiciu de 870.000 de lei

0

targ-autoPoliţiştii din Cluj au început cercetările față trei bărbaţi pentru infracțiunea evaziune fiscală, prin care s-ar fi creat un prejudiciu de peste 850.000 lei. Aceştia sunt bănuiţi că nu ar fi declarat şi achitat T.V.A., aferentă unor operaţiuni cu autoturisme second-hand.

„Din verificări a reieşit că cei trei, cu vârste între 29 şi 31 de ani, din Cluj-Napoca şi Zalău, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, nu ar fi achitat T.V.A. către bugetul de stat, aferentă unor tranzacţii cu autoturisme second-hand”, precizează reprezentanții IPJ Cluj.

Mai exact, cei trei suspecți ar fi importat autoturisme uzate, în valoare de peste 4.500.000 lei, de pe teritoriul unor state membre ale U.E., obligându-se să plătească T.V.A. în România. Ulterior, aceştia ar fi omis să evidenţieze în contabilitate operaţiunile de cumpărare şi de revânzare a autoturismelor către cumpărători din România.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat, prin neplata T.V.A., este de aproximativ 870.000 lei.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata