Take a fresh look at your lifestyle.

BOC a organizat Revelionul clujenilor. Vom avea DOAR artificii din „locuri de unde să se vadă în cât mai multe părți ale orașului”

0

Primarul Clujului, Emil Boc a anunțat, miercuri, că în Cluj-Napoca nu vor avea loc concerte în aer liber de Revelion, deși legea permite organizarea unor astfel de evenimente la care pot intra atât persoanele vaccinate cât și cele nevaccinate.

Primarul a precizat că a primit critici pentru neorganizarea de concerte în noaptea de Revelion, dar își asumă această decizie pentru nu a amesteca populația vaccinată cu cea nevaccinată și, în consecință, pentru a nu favoriza creșterea cazurilor de COVID-19.

„Știu, am primit aceste critici, dar îmi asum această decizie nepopulară pentru că lumea a fost obișnuită să aibă concert de Anul Nou, foc de artificii în Piața Avram Iancu cu zeci de mii de clujeni prezenți. Repet, dacă nu se impune condiția certificatului verde nu voi organiza pentru că acest lucru stă la îndemâna mea”, a spus Emil Boc.

Dacă nu vor avea loc concerte, vor fi organizate totuși focuri de artificii, dar și acestea fără participarea publicului.

„Totuși nu vom trece în 2022 fără să marcăm oarecum trecerea dintre ani, dar fără organizarea și încurajarea de evenimente care să atragă persoane vaccinate cu nevaccinate împreună în număr mare și care să genereze asemenea fenomene. În consecință, vom organiza focuri de artificii din locuri distincte ale orașului. Locurile le vom comunica în preajma Revelionului pentru că trebuie să obținem aprobările necesare și doar după ce le obținem voi face anunțul. Dar vor fi în locuri de unde să se vadă în cât mai multe părți ale orașului”, a punctat edilul.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata