Take a fresh look at your lifestyle.

Bonusuri pentru persoanele deja vaccinate, sub forma câștigurilor la loterie

0

Vin bonusuri pentru românii care se vaccinează anti-Covid de acum încolo. Aceștia vor primi tichete de masă în valoare de 100 de lei. Guvernul a aprobat acordarea acestora, dar și organizarea unor loterii naționale cu premii pentru cei deja vaccinați. Câștigurile ar putea ajunge la un milion de lei.

Autoritățile speră să impulsioneze în acest fel campania de vaccinare exact în perioada în care este așteptat un vârf al îmbolnăvirilor de COVID.

350 de mii de tichete de masă, fiecare în valoare de 100 de lei, pot fi acordate din bugetul deja aprobat de Guvern.

Sunt bonusuri și pentru persoanele deja vaccinate, dar sub forma câștigurilor la loterie. Acestea se vor putea înscrie pe site-ul https://certificat-covid.gov.ro/ pentru a participa tragerile la sorți care vor fi organizate în ultimele trei luni ale anului. Premiile în bani ar putea fi de 1 milion de lei, spune ministrul Sănătății. Dar decizia nu e definitivă. Astfel de loterii vor fi organizate doar anul acesta, pentru a impulsiona vaccinarea în contextul creșterii numărului cazurilor de Covid.

Dr. Valeriu Gheorghiță, şeful campaniei de vaccinare: “După 15 septembrie se așteaptă peste 2000 de cazuri pe zi, față de 1500-1600 cât se estimau inițial. Sunt date INSP”.

Specialiștii spun că o astfel de motivație funcționează în unele cazuri.

Răzvan Cherecheș, expert în sănătate publică: “Ar fi fost și mai bine ca toate aceste stimulente să fi fost adoptate și făcute disponibile încă din primăvara. Nici acum, în al 12-lea ceas nu e târziu, fără îndoială vor ajuta”.

Doar 5.100.000 de români s-au vaccinat până acum cu schema completă, iar medicii avertizează că tulpina delta a coronavirusului îi afectează mai ales pe cei nevaccinați. De altfel, în ultimele 24 de ore a crescut numărul bolnavilor în stare gravă. La terapie intensiva erau internați 280 de pacienți.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata