Take a fresh look at your lifestyle.

Braconieri prinși la Cluj pe un fond de vânătoare. Vezi ce spune legea 407/2006!

0

VANATOR IMPUSCATDoi bărbaţi, din Cluj-Napoca, surprinşi la vânătoare fără a avea autorizaţie, sunt cercetaţi de poliţişti pentru braconaj.

Poliţiştii din cadrul Secţiei 7 Poliţie Rurală Gherla efectuează cercetări faţă de doi bărbaţi, de 35 şi 43 de ani, din Cluj-Napoca, pentru comiterea infracţiunii de braconaj.

Persoanele în cauză au fost surprinse, în jurul orei 23:00, pe un fond de vânătoare,  de pe raza localităţii Bonţida, în timp ce ar fi încercat să captureze vânat. În urma cercetărilor s-a stabilit că bărbaţii nu avea autorizaţie de vânătoare.

Asupra celor în cauză au fost descoperite o armă de vânătoare, deţinută legal, şi un proiector confecţionat artizanal.

Poliţiştii continuă investigaţiile, urmând ca la finalizarea acestora să se măsurile legale care se impun în cauză.

Conform Legii nr. 407/2006, pentru protejarea faunei şi conservării biodiversităţii naturale, infracţiunea de braconaj se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani sau cu amendă de la 5.000 lei la 25.000 de lei.

Este interzisă vânătoarea fără permis de vânătoare sau fără autorizaţie de vânătoare legală, vânătoarea prin folosirea ogarilor sau a metişilor de ogari, vânătoarea prin utilizarea pe timp de noapte a autovehiculelor sau a dispozitivelor care permit ochirea şi tragerea pe întuneric, vânarea mamiferelor prin utilizarea capcanelor neautorizate.

Este interzisă vânătoarea prin utilizarea substanţelor chimice toxice folosite în combaterea dăunătorilor vegetali şi animali ai culturilor agricole şi/sau silvice, ce provoacă intoxicarea sau moartea faunei de interes cinegetic.

Este interzisă vânarea urşilor la nadă şi/sau la bârlog, a puilor nezburători ai păsărilor de interes cinegetic, vânătoarea cu exemplare de păsări de pradă, cu arcuri şi cu arbalete, prin utilizarea armelor altfel decât ţinute în mână, a armelor la care percuţia cartuşului se realizează pe ramă ori/şi a altor arme decât cele autorizate sau omologate, după caz, pentru vânătoare în România.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata