Take a fresh look at your lifestyle.

Butonul LIKE poate avea concurență pe Facebook. Zuckerberg vrea și DISLIKE

0

like_dislike-FACEBOOKFacebook vrea să introducă butonul DISLIKE (nu-mi place), pe lângă existentul LIKE, spune spune fondatorul Mark Zuckerberg, citat de BBC. Butonul de Dislike ar permite oamenilor să îşi exprime diverse emoţii şi ar fi util spre exemplu în situaţii în care vrei să reacţionezi la întâmplări triste povestite de prieteni, caz în care apăsarea lui Like nu ar fi tocmai potrivită.

„Ne gândim la un buton de Dislike. Butonul de Like este foarte valoros fiindcă îţi permite să-ţi exprimi rapid o emoţie pozitivă când cineva împărtăşeşte ceva. Sunt însă mai multe sentinmente pe care oamenii vor să le exprime pe Facebook, în afară de cele pozitive. De multe ori oamenii povestesc lucruri triste sau lucruri sensibile din punct de vedere cultural şi social şi foarte des oamenii ne spun că nu se simt confortabil să apese like fiind „îmi place” nu este sentimentul potrivit când cineva apropiat a avut un deces sau a are o problema gravă. Cred că ar fi bine să le dăm oamenilor mai multă putere să-şi exprime o gama largă de emoţii. Trebuie să găsim însă modul corect de a face asta pentru a nu se ajunge la umilirea celor care postează”, spune Mark Zuckerberg.

Butonul Like este apăsat în medie de 4,5 miliarde de ori/zi, însă nu a fost ferit de controverse, mai ales că multe dintre like-urile paginilor unor companii sunt false, iar pe internet se găsesc „like-uri” la vânzare.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata