Take a fresh look at your lifestyle.

Ca la noi, la nimeni! Rezervoarele unui avion de luptă MIG 21 Lancer au picat din zbor la Câmpia Turzii

2

mig21Marţi, 21 octombrie, în jurul orei 16.00, pe timpul executării unui zbor de antrenament, rezervoarele suplimentare de combustibil ale unei aeronave MiG-21 LanceR (Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii) s-au desprins de avion, într-o zonă nepopulată.

Potrivit Ministerului Apărării Naţionale, o comisie a Statului Major al Forţelor Aeriene cercetează cauza producerii incidentului de zbor.

Începând de marţi, la Câmpia Turzii, militari ai Brigăzii 6 Operaţii Speciale „Mihai Viteazul” şi ai Brigăzii 173 Aeropurtată a Forţelor Terestre ale SUA participă până pe 24 octombrie, la exerciţii comune de pregătire, în cadrul unei operaţiuni aeropurtate desfăşurată în zona aerodromului de la Câmpia Turzii.

Aceste exerciţii, desfăşurate în cadrul Operaţiei Atlantic Resolve a SUA, demonstrează angajamentul României de a participa activ în sprijinul securităţii colective a NATO şi reprezintă o parte a instruirii comune cu aliaţii, oferind structurilor Armatei României oportunitatea de a creşte nivelul de interoperabilitate terestră şi aeriană.

Citește și
2 Comentarii
  1. mumu spune

    Mumu rezervoare

  2. shaman spune

    scuze ca acel rezervor nu a cazut direct la pompa de kerosen pentru reincarcare

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata