Take a fresh look at your lifestyle.

Cabalină în valoare de 20.000 de euro, furată dintr-o localitate clujeană. Autorul a fost prins în scurt timp

0

Un cal de rasă, armăsar, din categoria semi grea, medaliat la mai multe concursuri, a fost furat duminică de lângă localitatea clujeană Sâncraiu. Constantin Dunca, hoț de cai de meserie, de loc din județul Bihor, nu a plecat doar cu cabalina. Acesta a furat și căruța, un ham și o drujbă. Polițiștii din Huedin au luat urma autorului și l-au depistat în câteva ore. Prejudiciul total reclamat depășește 20.000 de euro și a fost recuperat în totalitate. Hoțul cu antecedente penale este cercetat în libertate, dar se află în control judiciar.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Huedin l-au reținut, la data de 14 iunie, pe bărbatul de 47 de ani. La câteva ore de la furt, Constantin Dunca a fost prins în drumul său spre Bihor, în zona comunei Poieni.

IPJ CLUJ, DETALII DESPRE FURT

„În fapt, la data de 13 iunie a.c., în jurul orei 12.20, un bărbat de 50 de ani, din Huedin, a sesizat faptul că persoane necunoscute i-au sustras de pe un teren agricol situat în extravilanul localității Sâncraiu, un exemplar de cal de rasă, un ham din piele, un atelaj hipo și un motofierăstrău, cauzându-i un prejudiciu în valoare de aproximativ 20.000 de euro.

În baza sesizării, a fost constituită o echipă operativă formată din polițiști rutieri și de investigații criminale din cadrul Poliției orașului Huedin și polițiști din cadrul Secției 8 Poliție Rurală Huedin, care au efectuat activități specifice de căutare și investigare.

La scurt timp, polițiștii au depistat un bărbat de 47 de ani, din comuna Măgești, județul Bihor, care se deplasa cu atelajul hipo, tractat de animalul sustras, în zona unei păduri de pe raza comunei Poieni, cu intenția de a ajunge în județul Bihor.

Astfel, în cauză a fost recuperat întregul prejudiciu.

Ulterior, bărbatul de 47 de ani a fost prezentat magistraților din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Huedin, fiind dispusă măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, precizează Alexandra Luca, purtător de cuvând al Inspectoratului de Poliție Județean Cluj.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata