Take a fresh look at your lifestyle.

Cadouri de sărbători pentru profesori. Cât de scumpe au ajuns

0

Bijuterii cu pietre prețioase, genți de lux, combine frigorifice și chiar vacanțe la acest nivel au ajuns în unele școli, în special din marile orașe, dar-urile oferite profesorilor de sărbători. Tot mai mulți părinți vor să le dea cadouri deosebite, scumpe și neobișnuite, spre disperarea familiilor care nu au posibilități financiare. Astfel, discuțiile dintre părinți de vin tot mai aprinse pe grupurile din online.

Nici nu s-a încheiat toamna, că părinții au și intrat în vria cadourilor de Crăciun. Dornice să își arate recunoștința față de profesor, dar și să-i impresioneze, mamele caută cadouri inedite.

„Nu văd nimic rău atunci când acel dar este unul simbolic, însă în momentul în care el se transformă în ceva ce pune presiune financiară, şi de multe ori suntem niște discuții pe grupurile de părinți pe care cu greu și le poate imagina un om cu scaun la cap, atunci lucrurile nu mai sunt normale absolut deloc”, spune un părinte.

Avem exemplul unui grup online unde o mamă relatează că părinții doresc să îi cumpere o bijuterie de aur învățătoarei și o sticlă de whisky unui profesor. Mai mult, spune că la clasa vecină, un dascăl a primit cadou o mașină de spălat, iar altuia i s-au oferit bani în plic ca să își cumpere ce își dorește.

Un calcul simplu arată că într-o clasă cu 24 de elevi, unde fiecare cotizează cu 100 lei, se strâng 2.400 lei. Însă în școlile de fițe, unde părinții au posibilități și dare de mână, s-ar cotiza și cu câte 500 lei de persoană.

Părinţii nu mai oferă daruri simbolice, ci cadouri care pot rămâne amintire și o viață întreagă

Cu banii strânși, părinții nu mai cumpără daruri simbolice, precum decorațiuni de Crăciun, bomboane sau aranjamente florale, ci cadouri care pot rămâne amintire și o viață întreagă.

Pentru educatoare, profesoare sau învățătoare, părinții cumpără în special broșe, coliere de perle, dar și bijuterii personalizate. De asemenea, pentru doamne se achiziționează genți sau eșarfe și există, desigur, și variante pentru domnii, învățători sau profesori, de exemplu, butonii, dar și alte accesorii de lux.

 Alții achiziționează pentru dascăli vouchere de cumpărături în mall sau chiar le fac cadou tabere alături de copiii ori vacanțe în țară sau în străinătate.

„Pentru părinții care vor să facă astfel de cadouri inedite, în primul rând trebuie să se hotărască la perioadă. Avem chiar un festival care se întâmplă în mijlocul naturii, foc de tabără, proiecție de film, tot ce înseamnă zona de cercetași și supraviețuire în natură”, spune un părinte.

Autoritățile atrag atenția că profesorii nu au voie să primească de la părinți bani sau obiecte scumpe , ci cel mult daruri simbolice. 

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata