Take a fresh look at your lifestyle.

Campania FarmaVoluntar implică zeci de voluntari în transportul medicamentelor către persoanele aflate în carantină

0

Sosirea în România a valului al doilea al pandemiei a adus cu sine mai multe probleme: suprasolicitarea sistemului sanitar, insuficiența locurilor specializate ATI, reticența oamenilor de a mai respecta restricțiile pe termen lung, friabilitatea educației online și dificultatea pătrunderii ei în mediile sărace.

Astfel, împreună cu Colegiul Farmaciștilor Cluj și cu sprijinul DIGI a fost demarată campania FarmaVoluntar. Aceasta este destinată persoanelor din comunitatea clujeană aflate în autoizolare sau carantină şi care nu au vreun ajutor pentru a duce la farmacie reţeta sau scrisoarea medicală şi pentru a transporta medicamentele achiziţionate de la farmacie către casă.

Persoanele aflate în această situație pot apela CALL CENTER-ul campaniei, la numărul 0364.406.517, tarif normal, zilnic între orele 09-13 și 15-19.  Va răspunde un farmacist voluntar care va prelua informațiile necesare de la persoana aflată în nevoie și le va transmite mai departe unei farmacii din proximitatea domiciliului solicitantului, care are medicamentele pe stoc, cât și unui alt voluntar, care se va asigura că medicamentele pregătite la farmacie vor ajunge la domiciliul solicitantului. Plata pentru medicamente se va putea face online sau cash, la livrare, iar transportul se va asigura gratuit de către voluntari.

Campania începe pe data de 10 decembrie și va fi activă atâta vreme cât va fi necesară. 

Deocamdată lansată la nivel local, campania este astfel concepută pentru a putea fi dezvoltată la nivel național.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata