Take a fresh look at your lifestyle.

Candidat la funcția de primar în comuna Poieni, trimis în judecată pentru deturnare de licitații publice

0

Cosmin Gîrdan, candidat din partea PSD la funcția de primar al comunei clujene Poieni, a fost trimis în judecată pentru deturnare de licitații publice. Bărbatul este acuzat că a făcut o înțelegere cu alte persoane pentru a deturna o licitație publică privind materialul lemnos. Mai exact, spun procurorii în rechizitoriu, persoanele care licitau pentru materialul lemnos s-au înțeles între ele să nu ofere mai mult față de prețul de pornire a licitației.

În data de 31 iulie 2020, Judecătoria Huedin a validat rechizitoriul de trimitere în judecată a lui Cosmin Gîrdan și a altor persoane și a dispus începerea judecății. Părțile din dosar au contestat decizia dată de la Huedin, iar în 23 septembrie judecătorii de la Tribunalul Cluj trebuiau să se pronunțe asupra primului termen de judecată.

„Dispune începerea judecăţii cauzei privind pe inculpatul . G.L C., trimis în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deturnarea licitațiilor publice, prev. de art. 246 Cod penal, pe inculpata C. V., trimisă în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 alin.1 Cod penal, pe inculpata R. D. C., trimisă în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, prev. de art. 273 alin.1 Cod penal, pe inculpatul G. C. N, trimis în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deturnarea licitațiilor publice, prev. de art. 246 Cod penal, pe inculpatul M.I, trimis în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deturnarea licitațiilor publice, prev. de art. 246 Cod penal, pe inculpatul F.G., trimis în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deturnarea licitațiilor publice, prev. de art. 246 Cod penal, pe inculpatul G. C. C, trimis în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deturnarea licitațiilor publice, prev. de art. 246 Cod penal și pe inculpatul C. P, trimis în judecată, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deturnarea licitațiilor publice, prev. de art. 246 Cod penal În baza art. 275 alin. 3 NCPP cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică, azi, 31.07.2020”, se arată în minuta Judecătoriei Huedin.

Potrivit articolului 246 din Codul Penal, „fapta de a îndepărta, prin constrângere sau corupere, un participant de la o licitație publică ori înțelegerea între participanți pentru a denatura prețul de adjudecare se pedepsește cu închisoarea de la unu la 5 ani”.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata