Take a fresh look at your lifestyle.

Cardul de sănătate este OBLIGATORIU pentru decontarea serviciilor medicale din 1 mai 2015

0

carduri-sanatate1Începând cu data de 1 mai 2015, cardul național de sănătate va deveni unicul instrument de decontare și validare a serviciilor medicale. Până în prezent, circa 13,5 milioane de asigurați au intrat în posesia cardului de sănătate și au fost activate în sistem aproximativ 4,5 milioane de carduri.

Cei peste 500.000 de asigurați care nu au primit cardul de sănătate sunt așteptați la sediile caselor de asigurări sau la medicii de familie pentru a-și ridica acest card.

Asigurații care nu doresc să utilizeze cardul de sănătate din motive religioase și de conștiință, au ca alternative adeverința de înlocuire a cardului de sănătate eliberată la cerere de către casele de asigurări de sănătate. Această adeverință are valabilitate 3 luni.

Cardurile refuzate rămân la sediile caselor de asigurări, astfel încât să poată fi predate acelor asigurați care revin asupra deciziei de a nu utiliza acest instrument.

Asigurații care până la data de 1 mai 2015 nu au intrat în posesia cardului de sănătate, vor beneficia de servicii medicale în baza unei adeverințe de asigurat, eliberată de casa de asigurări.

Într-o amplă campanie de informare, simultan cu conferința organizată astăzi de CNAS, Casele Județene de Asigurări de Sănătate împreună cu Direcțiile de Sănătate Publică din întreaga țară au organizat conferințe de presă comune, pentru a informa asigurații despre rolul și modul în care se utilizează cardul de sănătate.

În cadrul acestor conferințe au fost prezentate date cu privire la gradul de distribuire a cardului de sănătate, soluțiile oferite pentru asigurații care încă nu au primit cardul de sănătate și modalitatea de a beneficia de servicii medicale după data de 1 mai 2015 pentru asigurații care, din diferite motive, încă nu au intrat în posesia cardului.

Cardul național de sănătate este un instrument de eficientizare și transparentizare, care va permite un control mai bun a utilizării fondurilor din sănătate.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata