Take a fresh look at your lifestyle.

Care este diferența între storuri și rulouri exterioare?

0
Conținut oferit de: proka.ro.

Deși atât storurile, cât și rulourile exterioare sunt utilizate pentru îndeplinirea aceluiași scop, acela de a proteja împotriva luminii exterioare, funcția specifică a acestora este oarecum diferită.

Atât storurile, cât și rulourile se pot adapta la orice fel de deschidere, fie că este vorba despre ferestre, uși de acces, uși de balcon sau ferestre de verandă , acestea combinând utilul cu plăcutul într-un mix de aspect estetic plăcut, aspect practic, economie și design deosebit. Cu toate acestea, modelele de jaluzele sau rulouri exterioare sunt diferite mai ales prin funcțiile pe care le au. 

Ce caracteristici au storurile sau jaluzele exterioare?

Storurile sau jaluzele exterioare sunt utilizate mai ales pentru protecție împotriva radiațiilor solare, dar și pentru a feri interiorul de privirile curioase din exterior. Acestea nu protejează numai în ceea ce privește luminozitatea, cât și în ceea ce privește căldura, păstrând interiorul mai rece atunci când soarele strălucește prea tare în exterior. 

Storurile sau jaluzele verticale sunt utilizate pentru a „ascunde” o fereastră sau o ușă, fiind disponibile pe piață atât modele manuale, cât și modele motorizate, cu comutator sau telecomandă. Varietatea de storuri exterioare disponibile pe piață este extrem de mare, astfel că poți alege din numeroase modele de jaluzele cluj, de la diverse materiale textile, cu detalii deosebite, până la aplicarea unor tratamente speciale în vederea unei eficiențe sporite pentru protecție împotriva UV, pentru absorbția sau transmiterea căldurii, pentru controlul efectului de seră sau pentru confort vizual prin temperarea  nivelului de lumină din exterior. 

Ce caracteristici au rulourile exterioare?

Rulourile exterioare prezintă o funcție dublă – acestea asigură atât protecția casei împotriva unor posibile intruziuni datorită materialelor solide din care sunt realizate și designului rigid pe care îl au, cât și izolarea termică și fonică. Acestea sunt extrem de practice în utilizare, dat fiind că asigură protecția la exterior, dar pot fi manevrate din interior, iar majoritatea modelelor de rulouri exterioare moderne sunt automatizate, fiind nevoie de un singur gest pentru închiderea sau deschiderea lor. Cu toate acestea, există modele de rulouri exterioare care pot fi manevrate și manual. 

Rulourile exterioare sunt proiectate astfel încât designul să fie unul rezistent. Acestea sunt făcute din materiale rigide precum lemnul, PVC-ul sau aluminiul, astfel încât să asigure o protecție ridicată împotriva razelor UV, ploii, vântului, dar și încercărilor de intrare prin efracție. 

Atât rulourile exterioare, cât și storurile sunt articole a căror utilizare este extrem de eficientă pentru protecția împotriva unor factori exteriori, interiorul casei fiind astfel mai protejat de căldură, radiații UV, priviri curioase sau chiar încercări de pătrundere prin efracție, în cazul rulourilor.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata