Take a fresh look at your lifestyle.

Carmen Burlacu, primirea ambasadorului Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord la Bucureşti, Paul Brummell

0

paul-brummellSecretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Burlacu, l-a primit, astăzi, 17 septembrie, pe ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Paul Brummell. Au fost discutate aspecte legate de participarea delegaţiilor celor două ţări la dezbaterile de nivel înalt ale celei de-a 69-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Discuţia se înscrie în procesul de consultări periodice dintre cele două ţări pe problematica ONU.

Ambasadorul britanic Paul Brummell a informat că delegaţia Regatului Unit va fi condusă de primul-ministru David Cameron şi va include mai mulţi membri ai cabinetului, care vor participa la mai multe reuniuni tematice care vor avea loc în marja dezbaterilor de nivel înalt. A fost făcută o informare asupra reuniunilor tematice pe care Marea Britanie le va organiza în săptămâna 22-27 septembrie la New York, precum şi a priorităţilor delegaţiei britanice pentru actuala sesiune a Adunării Generale. A fost subliniată buna colaborare dintre cele două ţări în problematica multilaterală.

Secretarul de stat Carmen Burlacu a făcut o informare asupra priorităţilor României pentru actuala sesiune a Adunării Generale, care acoperă în mod echilibrat cele trei domenii majore ale activităţii ONU: pacea şi securitatea internaţională, dezvoltarea şi drepturile omului. O atenţie specială va fi acordată problematicii regionale şi, în acest context, cooperării dintre ONU şi organizaţiile regionale în domenii de interes comun.

În perioada 22 – 27 septembrie 2014 va avea loc prima săptămână de dezbaterilor de politică generală ale celei de-a 69-a sesiuni a Adunării Generale a ONU. Dezbaterile oferă prilejul participării statelor membre la nivel înalt, cei mai înalţi reprezentanţi (şefi de stat sau de guvern, miniştrii de externe) prezentând în intervenţiile lor principalele evaluări legate de activitatea ONU în ultimul an, precum şi priorităţile pentru perioada următoare. În marja dezbaterilor, au loc reuniuni tematice paralele (side-events) iniţiate de statele membre ONU.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata