Take a fresh look at your lifestyle.

Carmen Dan, fost ministru MAI, audiată la DIICOT

0

Fostul ministru de Interne Carmen Dan a ajuns, vineri, la DIICOT pentru a fi audiată, în calitate de martor, în dosarul privind intervenția jandarmilor la protestul din 10 august 2018 din Piaţa Victoriei, potrivit TVR.

Carmen Dan a fost întâmpinată de protestatari la venirea la audieri.

Carmen Dan

Procurorii DIICOT au reluat audierile în dosarul privind intervenția în forță a jandarmilor, miercuri fiind citat procurorul militar Bogdan Pîrlog, cel care a fost atunci în Piața Victoriei și s-a sesizat în legătură cu acțiunea jandarmilor.

Viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu a fost audiat, joi, timp de trei ore. El a spus că a fost întrebat în legătură cu implicarea politicului in evenimentele din 10 august, atât a partidelor de dreapta cât și a partidelor de stânga.

DIICOT are în lucru un dosar preluat de la Secţia Parchetelor Militare, în care sunt cercetaţi şefii din Jandarmerie care au dirijat acţiunea de intervenţie din 10 august 2018. Este vorba de colonelul Ionuţ Cătălin Sindile, şeful Jandarmeriei Române; colonelul Gheorghe Sebastian Cucoş, prim-adjunct al Jandarmeriei Române; maiorul Laurenţiu Cazan, director general al Direcţiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti, dar şi secretarul de stat Dan Chirică.

Evenimentul a cărui cercetare se află pe masa procurorilor DIICOT începe în data de 10 august 2018 când zeci de mii de oameni, parte dintre aceștia fiind români veniți din diaspora, au protestat în Piața Victoriei, cerând demisia Guvernului condus de Viorica Dăncilă. Oamenii au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirea față de atacul repetat la justiție al Partidului Social Democrat, al cărui lider și totodată șef al Camerei Deputaților, la acea vreme Liviu Dragnea, era condamnat la închisoare, dar și pentru demiterea procurorului-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi.

Violențele între protestatari și forțele de ordine nu au întârziat să apară, iar manifestația a degenerat deoarece printre manifestanții pașnici s-au aflat și grupuri violente ale căror acțiuni au condus la reacția brutală a forțelor de ordine, care au intervenit cu gaze lacrimogene, grenade cu gaz lacrimogen, tunuri de apă, dar și cu violență brută pentru a dispersa mulțimea și a evacua zona.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata