Take a fresh look at your lifestyle.

Câți bani alocă România în următorii trei ani pentru imigranți

0

Klaus Iohannis  - presedintele Romaniei -România scoate bani pentru imigranți. Asta a declarat președintele Klaus Iohannis, care a adăugat că în țara noastră ar urma să ajungă până la urmă 2.400 de refugiați. Iohannis a mai spus că problema imigranților este una europeană.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, după reuniunea extraordinară a Consiliului European pe tema migraţiei, că România va aloca 300 de mii de euro pentru imigranţi, în următorii trei ani, realtează antena3.

„Trebuie să mergem la cauza migraţiei, în zona Siria. Trebuie să reinstaurăm pacea. UE singură nu poate, dar poate contribui„, a mai spus Klaus Iohannis.

Iohannis a precizat că a propus liderilor europeni ca centrele pentru refugiaţi să devină europene, indiferent de ţara în care se află, având în vedere că problema aceasta priveste Uniunea Europeană per ansamblu.

„Problema nu este una a ţării în care ajung refugiaţii, ci una europeană. (…) S-a discutat despre un concept integrat pentru a putea aborda întregul mecanism. Declaraţia la care se lucrează azi. Sunt în curs de finalizare”, a spus Klaus Iohannis.

Klaus Iohannis a precizat că decizia la care a ajuns ieri Consiliul JAI, nu a fost luată în discuţie în cadrul acestei reuniuni.

„Nici nu s-ar fi putut. Ştiu că unii au vehiculat ideea că la Consiliu se poate rearanja este o informaţie fundamental greşită. Să citească regulamentele Uniunii”, a spus Klaus Iohannis.

„Azi au fost lansate 40 de proceduri de infringement împotriva a 19 țări de către Comisia Europeană, două sunt îndreptate împotriva României. Am verificat împreună cu echipa mea, sunt două proceduri relativ simple, sunt chestiuni de acordare a azilului și am primit toate asigurările că Guvernul lucrează pe aceste spețe și nu va fi nicio problemă. Este vorba de transpunerea lor în legislația națională, nu avem motive de îngrijorare”, a mai anunţat Klaus Iohannis.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata