Take a fresh look at your lifestyle.

Câți bani primesc de la Guvern aparținătorii victimelor de la clubul Colectiv

0

sorin-cimpeanu-guvern-ministru-interimarGuvernul României, condus de premierul interimar Sorin Cîmpeanu, s-a reunit astăzi într-o ședință extraordinară. Miniștrii au luat în discuție sumele de bani cu care vor fi susținute familiile victimelor tragediei de la clubul bucureștean Colectiv. Banii vin sub formă de ajutor din Fondul de Rezervă al Guvernului.

„Avem 30 de pacienţi în spitalele din străinătate, pentru aceştia vom acorda un ajutor de urgenţă în valoare de 7.500 de euro lunar – 30 de zile*200 euro pe zi”, a precizat premierul interimar Sorin Cîmpeanu.

Unicul punct pe agenda şedinţei a fost acordarea unui ajutor pentru membrii familiilor victimelor. Famiilile victimelor internate în străinătate vor primi şi 1.500 de euro pentru cheltuieli de deplasare. Plata se va face în 5 zile de la primirea solicitării.

Sumele se acordă pe toată durata spitalizării, în funcţie de numărul de zile de spitalizare.

Sorin Cîmpeanu a declarat sâmbătă că vor fi decontate „integral” costurile pentru pacienţii care vor fi transferaţi în străinătate din Fondul de Rezervă al Guvernului, iar pentru aparţinătorii care însoţesc răniţii vor fi, de asemenea, decontate cheltuieli de transport, cazare şi masă. Şedinţa poate fi urmărită LIVE:

Luni, la ora 18.00, premierul interimar se va întâlni cu ambasadorii statelor UE, SUA şi Canada, acreditaţi la Bucureşti.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata