Take a fresh look at your lifestyle.

Cazuri de Flurona depistate în Ungaria

0

În Ungaria au fost detectate primele cazuri de infectare simultană cu gripă şi cu coronavirusul SARS-CoV-2, o combinaţie denumită „Flurona”, creată din alăturarea cuvintelor „flue” (gripă în engleză) şi corona, potrivit presei locale.

Laboratorul privat Neumann Labs a identificat două cazuri de Flurona la doi tineri cu vârste de sub 30 de ani, potrivit ziarului digital Nepszava.

Pe de altă parte, acelaşi laborator a informat că 78 la sută dintre noile cazuri de coronavirus detectate de centru reprezintă infecţii cu noua variantă Omicron.

În urmă cu doar câteva zile, Israelul a raportat oficial primul caz din lume de „Flurona” – o femeie nevaccinată, care a născut recent.

Potrivit informaţiilor publicate marţi de autorităţile sanitare din Ungaria, varianta Omicron reprezintă deja 11 la sută dintre noile contagieri la nivel naţional.

În Ungaria în ultimele săptămâni a scăzut numărul noilor cazuri şi al deceselor asociate COVID-19, însă experţii avertizează în umătoarele săptămâni ar putea avea loc un al cincilea val de contagieri, din cauza răspândirii variantei Omicron.

În ultimele 24 de ore în această ţară de 9,7 milioane de locuitori au fost detectate 2.429 noi cazuri de COVID-19 şi 83 de decese.

Deşi Ungaria a lansat în urmă cu un an un program accelerat de imunizare a populaţiei, utilizând inclusiv vaccinuri neautorizate de Uniunea Europeană, precum cel chinezesc Sinopharm şi cel rusesc Sputnik V, nivelul de vaccinare a stagnat.

În prezent, doar 62 la sută din populaţie a fost vaccinată cu schema completă, în timp ce 33 la sută a primit şi cea de-a treia doză de vaccin anti-COVID-19.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata