Take a fresh look at your lifestyle.

Ce diferenta exista intre tipurile de implanturi?

0
Conținut oferit de: Centrul de Implantologie Transilvania, Cluj-Napoca.

Asa cum bine stim, inainte de a lua o decizie cu privire la sanatatea noastra, ne informam din toate sursele pentru a ne asigura ca am facut cea mai buna alegere. La fel se intampla si atunci cand medicul stomatolog ne spune ca avem nevoie de un implant dentar.  Din ce material este facut implantul? cat “ ma tine “ acest implant? de ce sunt mai multe feluri de implanturi  si ce decizie sa iau? poate sa imi respinga organismal implantul ? de ce exista o diferenta de preturi intre ele?… sunt doar cateva dintre intrebarile care ne trec prin cap.

La toate aceste intrebari, si multe altele, ne vor raspunde medicii specialisti ai Centrului de Implantologie Transilvania.

Din ce material este realizat implantul?

Implanturile dentare au la baza titan de puritate inalta, la care, diferiti producatori , au adaugat diferite alte elemente pentru a favoriza integrarea implantului si rezistenta sa in timp. Toate aceste material sunt biocompatibile.  Ce inseamna biocompatibil? Organismul nostru va accepta acest material si el se va integra perfect in structura osoasa. Si nu, nu va suna cand trecem prin portile de Securitate la aeroport si da, vom putea face RMN ori de cate ori este necesar.

Pe suprafata acestor dispositive ( care arata ca niste mici suruburi) sunt applicate diferite tratamente de suprafata ( un invelis) care favorizeaza vindecarea implantului.

Cat “ma va tine “ acest implant?

Cu totii ne intrebam acest lucru inainte de a incepe tratamentul.

Resorbtia osoasa( pierderea osului) in timp , in jurul dintilor naturali cat si in jurul implanturilor este un process natural, fiziologic. Tot ce ne dorim este ca aceasta pierdere de os sa fie minima si pacientii sa se poata bucura de implanturi pe un termen cat mai lung.

Odata integrat ( vindecat) implantul dentar face corp comun cu osul. Aici insa intervin mai multi factori:

  • Tipul de implant folosit ( implanturile premium au mai multe caracteristici care favorizeaza vindecare si studiile arata rezultate mai bune pe termen lung in cazul lor)
  • Protocolul chirurgical cu respectarea circuitelor sterile, medii sigure in care se realizeaza tratamentele (este deosebit de important ca interventiile chirurgicale sa se desfasoare in spatii special destinate acestui scop)
  • Experienta medicilor care va trateaza ( este de preferat ca medicii specialisti sa aiba experienta In acest tip de tratament)
  • Mentinerea unei igiene orale perfecte si respectarea indicatiilor medicului ( succesul unui implant pe termen lung depinde in mare masura de igiena pacientului)
  • Respectarea controalelor periodice ( controalele periodice sunt esentiale pentru a ne bucura de lucrarile pe implanturi o perioada cat mai lunga)
  • Fumatul si diferitele afectiuni generale ( fumatul incetineste vindecarea)

De ce sunt mai multe feluri de implanturi  si ce decizie sa iau?

Exista mai multe feluri de implanturi deoarece exista mai multi producatori.

In esenta, implanturile premium, sau “ standardul de aur”, sau “solutiile  de top” sunt implanturile cu o traditie pe piata de 70-75 de ani, ale caror rezultate au fost evaluate ca foarte bune dupa mai multi ani iar materialele din care sunt realizate sunt unice.Ce inseamna asta? Pacientii s-au bucurat de implanturi intreaga viata!

Exista si  implanturi aparute pe piata in ultimii 10 ani, realizate producatori din intreaga lume.

Poate sa imi respinga organismul implantul?

Materialele din care sunt realizate implanturile sunt biocompatibile, deci ele se integreaza perfect in organism. Situatiile in care se poate pierde un implant sunt generate de infectii care apar pe parcursul vindecarii, de anumite afectiuni ale oaselor care apar pe pracursul vietii, in situatia unor forte necorespunzatoare applicate implantului. Daca mediul in care se desfasoara interventia chirurgicala este corespunzator si sigur (circuite sterile), daca diagnosticul este corect, daca este evaluata corect situatia preoperator si medicul care va trateaza are experienta, , daca tratamentul medicamentos este urmat de catre pacient, aceste situatii sunt foarte rare (sub 1%) . Chiar si in aceste situatii exista solutii pentru ca pacientii sa se poata bucura intr-un timp cat mai scurt de noul zambet.

De ce exista o diferenta de preturi intre ele?

Asa cum deja stim, implanturile sunt realizate din material diferite, au un design diferit. Cele  realizate din aliaje speciale, brevetate de firmele producatoare,de tipul Roxolid, un aliaj de titan de puritate inalta si zirconiu, care exista pe piata de peste 70 ani, avand studii care demonstreaza o evolutie buna chiar si la 40 de ani de la aplicare sunt considerate implanturi premium, asa ca, si pretul lor va fi mai mare.

Implanturile aparute mai nou pe piata, insa cu rezultate bune si ele, vor fi mai accesibile.

Calitatea unui implant dentar este direct proportionala cu pretul acestuia.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata