Take a fresh look at your lifestyle.

Ce spune ministrul Educației despre transportul școlar din Cluj-Napoca

0

Ecaterina Andronescu, ministrul Educației, spune că se gândește la o formulă prin care școlile să nu mai înceapă toate programul la ora 8, astfel încât această măsură să ajute la fluidizarea traficului din marile orașe, relatează Agerpres.

Precizările au fost făcute în Adunarea Generală a Asociaţiei Municipiilor din România, după ce primarul general Gabriela Firea a vorbit despre organizarea unei reţele de microbuze şcolare pentru decongestionarea traficului din Capitală şi a cerut sprijinul ministerului în vederea implementării proiectului.

„Sunt de acord cu propunerea doamnei primar şi chiar mă gândeam – şi poate că acest lucru este valabil în mai multe oraşe – dacă am putea să gândim o formulă: nu toate şcolile să înceapă la ora 8:00. Să încercăm să decalăm programul, în aşa fel încât să nu supraaglomerăm oraşele.

Din punctul de vedere al ministerului, suntem extrem de deschişi spre propunerile dumneavoastră. (…) Problema cu microbuzele, propusă de doamna primar Gabriela Firea, funcţionează în Cluj şi funcţionează cu rezultate foarte bune. Poate fi o soluţie, un model pe care să îl avem în mai mute din oraşele noastre aglomerate”, a spus Ecaterina Andronescu.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata