Take a fresh look at your lifestyle.

Cea mai bună platformă de tranzacționare: Cum faci alegerea potrivită?

0
Conținut oferit de: bitcoinromania.ro.

Cea mai bună platformă de tranzacționare: Cum faci alegerea potrivită?

Iubitorii de criptomonede își amintesc cu drag de august 2008, când pentru prima dată o persoană sau un grup de oameni, a căror identitate a rămas în continuare necunoscută, au publicat pentru prima dată White Paperul Bitcoin. A fost un moment istoric, când a apărut primul sistem financiar descentralizat și totodată, revoluționar. Moneda Bitcoin a reușit să bată orice record, orice suspiciune, orice sceptic și să aibă ATH peste ATH, fiind în prezent cel mai adoptat asset al ultimului deceniu. Evenimentele lumii au făcut ca Bitcoin să-și justifice utilitatea. Apărând într-un 2008-2009 în plină criză financiară globală, într-o perioadă de incertitudine și de lipsa încrederii în guverne, adoptarea a venit naturală. Anul 2020 – o plină criză pandemică globală lovește lumea, urmată de o inevitabilă criză sanitară și una economică, inflația crescută, printarea necontrolată, devalorizarea inevitabilă a lumii – Bitcoin ajunge la un nou ATH, fiind, la fel ca în 2008, singură alternativă.

Ca diferență dintre Bitcoin și alte asseturi, cum sunt aurul, care a fost vedetă principală din preferințele oamenilor, moneda vine cu anumite avantaje, cerute deja de mulți investitori. Ca exemplu putem să oferim transmiterea. Ce vreau să spun este că Bitcoin poate să fie oriunde. Cu un lingou de aur nu poți să călătorești, însă fiind o moneda virtuală, Bitcoin este transportat oriunde, oricând într-un wallet, fie extern, fie atașat unei platforme. Asemenea transportului, tranzacționarea Bitcoin nu are margini. Poți vinde Bitcoin din confortul canapelei tale, de pe o plajă exotică sau în timp ce ești la semafor, în drum spre muncă.

După cum am menționat anterior, Bitcoin poate fi stocat oriunde. Cele mai sigure variante, din punctul meu de vedere, este într-o platformă online. Motivul pentru care menționez asta este din simplul fapt că o companie are termeni și condiții de stocare, îmi pot recupera cantitatea și dacă îmi uit datele de logare, există customer support specializat să discute cu mine în termenii cu care sunt eu confortabilă etc. Problema este că nu toate platformele sunt în regulă și aici intervine atenția noastră în calitate de cumpărători. Dar nu vă speriați pentru că o să discutăm împreună care sunt cele mai mari indicii prin care identificăm o companie de încredere. 🙂

O platformă de tranzacționare bună trebuie să ofere o serie de avantaje clienților ei. Analiza pieței, acces la știri și informații despre piață și preț, să îți explice strategiile de cumpărare, atât pentru începători, cât și pentru experimentați.

Credibilitatea brandului este dată și de vechimea acestuia. Cu cât o platformă a atras mai mulți clienți, înseamnă că este populară în domeniul crypto din România. Spre exemplu Bitcoin România este cea mai cunoscută și prima platformă de tranzacționare din țară. Oferă customer support zilnic, care are tradinguri în domeniul blockchain și cryptomonede și vă pot răspunde sincer la toate întrebările. De asemenea, și pe forumuri este cea mai apreciată platformă din România.

2. Simplitate

Un alt criteriu important în alegerea unei platforme de tranzacționare este vizualul acesteia. Ea trebuie să fie intuitivă. Bitcoin a devenit foarte popular în ultima perioadă, beneficiind de atenție din partea investitorilor mari, precum Elon Musk sau fiind adoptat în țări, precum El Salvador. Platforma cu care lucrați trebuie să aibă instrumentele necesare care să îi încânte atât pe mai vechii cumpărători de crypto, cât și pe cei mai noi. Platforma tebuie să vă capteze interesul, să se miște într-un ritm natural.

3. Rapiditate

Dinamica platformei este la fel de importantă precum simplitatea. Fiind o piață volatilă, în care prețul este de interes pentru profit, această trebuie să proceseze tranzacțiile rapid. Dacă nu aveți cont pe platforma respectivă, modalitatea de aprobare a contului trebuie să vă ajute, nu să vă încurce. Evident că trebuie să parcurgeți toți pașii, însă vă puteți pierde interesul cu descărcarea diverselor aplicații prin care aceștia verifică identitatea. Trăim într-o lume tehnologizată și sistemul de KYC și AML trebuie să se conformeze. Să aibă notificări și aplicații deja instalate intern care să verifice clienții noi.

4. Diversitate

Un lucru foarte important în piață crypto pentru a face profit este să nu vă bazați pe creșterea unei singure monede. Este important, chiar și cu o sumă mică, să investiți în cât mai multe posibil. Platforma pe care o alegeți trebuie să îndeplinească aceste condiții. De asemenea, trebuie să existe ordine pe care să puteți să le accesați fără grija prețului în timpul nopții sau în timp ce sunteți în vacanță. Aici ne referim la Buy, Sell, Limit, Take Profit, Stop Loss etc. În cazul monedelor trebuie să le găsiți pe platforma pe cele mai uzuale, populare si îndrăgite de toți investitorii.

5. Informații

O platformă online nu este doar o interfață care te ajută să faci cumpărare și vânzarea de cryptomonede, nu este doar o modalitate de a face bani, ci un aliat care să te ajute să iei cele mai bune decizii. Pentru a avea succes în piața crypto este necesar să ai intrumente complexe, cum sunt graficele pentru a înțelege evoluția pieței, analiza pieței, newslettere care să prezinte evenimentele cele mai importante din piață crypto pentru a înțelege direcția în care se îndreaptă piață, blog cu știri și informații reale.

Este important să luați decizia bazându-vă pe aceste 5 criterii sau altele în funcție de preferință. Să alegeți o platformă care să se plieze nevoilor și dorințelor voastre, o platformă de încredere, cu suport permanent, care să va ofere informațiile de care aveți nevoie. Și cel mai important: nu investiți niciodată banii pe care nu sunteți dispuși să îi pierdeți și căutați informații înainte despre platformele cu care doriți să lucrați!

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata