Take a fresh look at your lifestyle.

Cel mai scump brad de Crăciun din lume se află în Europa. Cât costă

0

Orașul Munchen, din Germania, se fălește cu cel mai scump brad de Crăciun din lume. Bradul este realizat integral din monede de aur şi valorează nu mai puţin de 2,3 milioane de euro.

În Europa, mai exact la Munchen, poate fi admirat cel mai scump brad de Crăciun. Este făcut din mii de monede de aur, valorează 2,3 milioane de euro şi este expus în sediul unei companii care tranzacţionează metale preţioase.

Bradul de Crăciun este special datorită valorii lui. Este făcut din 2018 monede de o uncie (n.r. 28,34 grame) „Filarmonica din Viena” şi în vârf are o monedă de aur de 20 uncii (n.r. 566 de grame). Asta înseamnă 63 de kilograme de aur pur, iar la actualul curs rezultă o valoare de aproximativ 2,3 milioane de euro”, spune Benjamin Summa, purtător de cuvânt Pro Aurum.

Bradul din aur are trei metri înălţime şi a fost asamblat în doar o oră. Realizat în colaborare cu Monetăria Austriei, acesta va fi expus la Munchen până pe 15 decembrie.

În Austria, casa unei familii din estul ţării a devenit magnet pentru turişti în această perioadă. Motivul: odată ce îi trec pragul, devin parte dintr-o poveste de Crăciun.

loading...
Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata