Take a fresh look at your lifestyle.

Cele mai utile sfaturi după cumpărarea unui smartphone! Aflați care sunt cele mai frecvente greșeli

0

Achiziționarea unui smartphone este în prezent probabil una dintre cele mai întâlnite situații când vine vorba de shopping. Acest gadget a deveni de-a lungul ultimilor ani de nelipsit din activitățile noastre zilnice, fiind foarte util pentru a fi la zi cu cele mai noi informații, pentru a comunica și, bineînțeles, pentru a ne bucura de diverse aplicații.

An de an marii producători de smartphone-uri vin în fața clienților cu tehnologii care mai de care mai impresionante, fiind un domeniu în care inovația se află la loc de cinste. Aruncând o simplă privire asupra modului în care telefoanele au evoluat în ultimii ani se poate vedea foarte clar că există o evoluție deosebită.

Lăsând la o parte toate aceste aspecte, e foarte clar că achiziționarea unui smartphone se află în lista de cumpărături a multor persoane. Cei mai mulți acordă o atenție deosebită asupra specificațiilor și caracteristicilor tehnice pe care le prezintă telefoanele, însă după ce acestea au fost cumpărate interesul pare să fie ceva mai scăzut.

Altfel spus, analiza comportamentului utilizatorilor post-cumpărare nu e de multe ori cea potrivită, fiind foarte multe greșeli pe care aceștia le fac. Care sunt acestea? Să le discutăm în continuare alături de specialiștii stifler.ro, un cunoscut magazin online de accesorii pentru smartphone-uri.

Protecția este neglijată

Încântați de alegerile făcute, tot mai mulți posesori de smartphone se concentrează foarte mult pe aplicațiile și posibilitățile pe care le oferă acestea, însă neglijează în același timp un aspect foarte important – protecția telefoanelor.

E o certitudine faptul că, deși sunt foarte performante din punct de vedere tehnologic, noile generații de telefoane sunt destul de sensibile în ceea ce privește șocurile mecanice, diferențe de temperaturi sau alte aspecte asemănătoare. Rezultatul este în mod evident deteriorarea gadget-ului cumpărat, acesta având zgârieturi, crăpături, ecranul se poate sparge, display-ul se poate strica, lista de neplăceri fiind interminabilă.

Care este soluția? Ei bine, cea mai eficientă și mai simplă decizie este achiziționarea unei huse. De altfel, pe stifler.ro se poate găsi o gamă variată de modele, indiferent că se dorește o husa Huawei P10 Lite, pentru iPhone 7 sau Samsung Galaxy S8. Orice posesor de smartphone poate găsi exact ceea ce are nevoie, lista de produse fiind foarte variată, iar prețurile mai mult decât atractive.

Bateria este utilizată în mod necorespunzător

Una dintre cele mai des întâlnite probleme în rândul telefoanelor inteligente e cel al autonomiei pe care o prezintă bateria. Conform unor studii realizate în anul 2016, se estimează faptul că în medie se petrec între 3 și 5 ore pe zi navigând pe internet sau utilizând diverse aplicații de pe dispozitivele mobile.

Cu alte cuvinte, telefonul este folosit o bună parte din timp, iar mai toată lumea s-a confruntat cel puțin o dată cu situația în care nivelul bateriei este scăzut, poate chiar telefonul s-a și închis, însă nevoia de a comunica sau de a afla unele informații e ridicată.

Totul se reduce la modul în care bateria este întreținută, durata de viață a acesteia fiind în strânsă legătură și cu felul în care este încărcată. De foarte multe ori se întâmplă ca bateria să fie încărcată haotic, ceea ce scade durata de viață.

Prin urmare, trebuie să se urmărească foarte clar indicațiile producătorilor, telefonul să fie utilizat cu grijă, iar pentru toți cei care vor să aibă parte de un plus o pot face accesând baterii externe. E o excelentă modalitate de a încărca telefonul în spațiile în care nu există conectare la o priză.

Puteți descoperi mai multe informații chiar pe site-ul anterior menționat, de unde puteți cumpăra tot felul de baterii externe, adaptate nevoilor și modelului de telefon pe care-l aveți.

Sunt ținute în locuri improprii

Simpla utilizare a unei huse nu înseamnă că în cee ce privește telefonul nu trebuie să mai fie nici o grijă. Astfel, multe persoane fac greșeala de a nu le mai păsa unde își țin dispozitivul. Trebuie să se evite pe deplin zonele pline de praf, mizerie, umiditate sau cele în care există un risc ridicat de zgârieturi, precum un telefon alături de chei.

E adevărat că o husă de calitate va reuși să ofere siguranță și un plus de protecție, însă atenția trebuie să se regăsească și ea în această ecuație. De asemenea, telefoanele trebuie să fie curățate periodic, mai ales că de-a lungul utilizării se pot aduna foarte mulți germeni.

Lista cu greșeli poate continua, însă cel mai important e să rezumăm toate aceste idei la faptul că achiziționarea unei huse trebuie să fie pe lista de priorități, bateria să fie utilizată în mod corespunzător, iar telefoanele să fie curățate adesea.

Respectarea tuturor acestor sfaturi va oferi o durată de viață mai ridicată și posesorii se vor bucura pe deplin de tehnologia regăsită în cadrul smartphone-urilor.


Acesta este un articol publicitar. ZiarulClujean.ro nu face recomandări de servicii și nici nu garantează pentru calitatea/corectitudinea serviciilor oferite de alte companii prin intermediul portalului ZiarulClujean.ro.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata