Take a fresh look at your lifestyle.

Ciobănaș clujean cu 300 de oi, doar pe hârtie. În realitate lua bani de la UE și nu avea nicio oaie

0

turma-de-oiPoliţiştii au efectuat cercetări faţă de un clujean, după ce a încasat ilegal subvenţii de la Uniunea Europeană pentru creşterea a peste 300 de ovine, pe care nu le deţinea în fapt.

În urma cercetărilor efectuate de poliţiştii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj s-a constatat faptul că un bărbat, de 54 de ani, din Bogata, ar fi încasat ilegal subvenţii anuale acordate de Uniunea Europeană fermierilor români pentru cultivarea terenurilor agricole.

Acesta, în calitate de fermier, în cursul anului 2014, ar fi întocmit şi depus la A.P.I.A. Cluj o cerere de plată aferentă sectorului zootehnic, în care ar fi atestat că deţine 372 de ovine. În urma controalelor efectuate, s-au constatat neconcordanţe între aspectele consemnate în solicitare şi cele constatate în fapt. În realitate omul nu avea nicio oaie.

Prejudiciul urmează a se stabili de către partea vătămată.

Dosarul de urmărire penală a fost înaintat către Direcţia Naţională Anticorupţie, organ abilitat să cerceteze infracţiunile care aduc atingere intereselor financiare ale Uniunii Europene, conform prevederilor O.U.G. 43/2002.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata