Take a fresh look at your lifestyle.

City break la Praga: O poveste magică în inima Europei

0

Ne-am hotărât să vizităm unul din cele mai frumoase orașe ale Europei, alături de agenția clujeană Blue Travel. Praga, capitala Cehiei, este un oraș fascinant care te cucerește instantaneu cu arhitectura sa medievală, atmosfera romantică și bogata sa cultură. Aici, istoria se împletește armonios cu prezentul, oferind o experiență unică.

Am plecat în miez de noapte din Cluj-Napoca și am ajuns la prânz în Praga, într-o călătorie relaxantă. Am început cu vizitarea pieței Wenceslas, dominată de clădirea impresionantă a Muzeului Național, am continuat cu Orașul Vechi. Inima orașului vechi, Piața Orașului Vechi este o zonă pietonală plină de viață, unde se află Primăria Veche cu faimosul Ceas Astronomic, Biserica Tyn și o serie de clădiri istorice colorate. Aici poți admira arhitectura gotică, poți asista la procesiunea celor doisprezece apostoli la ora fixă a Ceasului Astronomic, te poți relaxa la o terasă în aer liber sau te poți bucura de spectacolele de muzică stradală. O incursiune în turnul ceasului îți oferă o priveliște panoramică asupra pieței și a orașului.

În apropiere am descoperit Cartierul evreiesc: Un cartier istoric cu o atmosferă unică, ce găzduiește Sinagoga Veche-Nouă, cea mai veche sinagogă din Europa încă în funcțiune.

A doua zi am pornit spre zona Castelul Praga: Un simbol al orașului, cel mai mare complex medieval din Europa. Construit pe parcursul a mai multor secole, castelul găzduiește Catedrala Sfântul Vitus, o capodoperă a arhitecturii gotice, Palatul Regal, Biserica Sf. Gheorghe și străduța Aurarilor – o stradă fermecătoare cu case miniaturale. Aici am asistat la o spectaculoasă ceremonie de schimb de gardă la Palatul Regal.

PRAGA, DIVERSITATE

După vizitarea Castelului am continuat cu un tur pietonal la Palatul Cernin, Mănăstirea Loreta, Palatul Schwarzenberg, Mănăstirea Strahov. După ce am savurat un prânz cu mâncare tradițională și bere artizanală produsă la mănăstire, am coborât pe celebra stradă Nerudova cu o mulțime de magazine cu suveniruri și ne-am oprit să vedem cea mai impunătoare construcție barocă a Pragăi – Catedrala Sf. Nicolae.

Plimbarea noastră a continuat spre Podul Carol: un alt punct de reper emblematic al orașului, Podul Carol traversează râul Vltava și leagă Orașul Vechi de cartierul Lesser Town. Decorat cu 30 de statui baroce, podul oferă priveliști spectaculoase asupra orașului, fiind un loc ideal pentru plimbări și sesiuni foto.

Experiențe culinare: Praga este un paradis pentru gurmanzi, oferind o gamă largă de restaurante cu preparate tradiționale cehești, dar și restaurante cu specific international, unde am savurat și renumita berea cehă.

Am fost însoțiți în periplul nostru de ghidul profesionist Blue Travel care ne-a dezvăluit toate frumusețile și atracțiile orașului.

Praga este un oraș magic care te va vrăji cu frumusețea sa unică și atmosfera de poveste. O vizită la Praga va fi o experiență de neuitat pe care o vei păstra mereu în suflet. Următoarea excursie la Praga este în luna august și ar fi bine să te grăbești să îți rezervi locul.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata