Take a fresh look at your lifestyle.

Ciucă cere ministerelor Energiei și de Finanțe să verifice prețul carburanților

0

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a spus joi, la începutul ședinței de Guvern, că are datoria de a proteja cetățenii și mediu de afaceri și a cerut ministerelor de Finanțe și al Energiei să verifice elementele de preț la carburanți.

Vom aproba OUG privind combaterea acţiunilor speculative. Este o OUG pe care avem datoria să o aprobăm, astfel încât să putem să evităm în stituaţii excepţionale, situaţii pe care deja am putut să le vedem întâmplându-se, atât în timpul pandemiei, cât şi în prima perioadă de după declanşarea acţiunii militare ruse în Ucraina. Avem datoria sa ne protejam cetățenii, mediul de afaceri, cred că este important să ne asiguram un cadru cât se poate de bine reglementat și onest între cerere și ofertă pentru a putea să combatem orice creștere artificială a prețurilor. Doresc să cer Ministerului Energiei și Finanțelor să verifice elementele de preț la carburanți astfel încât să putem să avem o decizie la nivelul Guvernului privind modul în care s-a ajuns la acest nivel la prețul carburanților”, a transmis prim-ministrul Nicolae Ciucă la începututl ședinței de Guvern.

Proiectul de Ordonanţă de Urgenţă privind combaterea acţiunilor speculative şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative urmează să stabilească unele categorii de bunuri şi produse pentru care preţurile nu pot creşte nejustificat.

De asemenea, documentul va preciza că, pentru aceste bunuri, se interzice limitarea producţiei sau vânzării, dar şi păstrarea sau acumularea lor nejustificată în scopul creării unui deficit pe piaţă.

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata