Take a fresh look at your lifestyle.

Ciucă ne scoate ochii: „Am identificat o soluţie de compensare de 50 de bani la pompă”

0

Nicolae Ciucă a anunţat că Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat pentru compensarea creșterii prețului la combustibil din cauza situației internaționale. Astfel, valoarea ajutorului acordat este de 50 bani pe litrul de combustibil şi se va aplica direct la pompă.

Premierul Nicolae Ciucă anunță, după ședința de Guvern, referitor la creșterea prețurilor la carburanți, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă.

Potrivit acestuia, măsura se aplică și în Spania și Franța.

Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat, printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort.

Mecanismul prin care se asigură stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni.

Compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil.

Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat.

„Am identificat împreună cu specialiștii o soluție de compensare în sumă fixă de 50 de bani care se va aplica direct la pompă. În sprijinul parteneriatului dintre societatea civilă și Guvern, între Guvern și populație, precum și mediul de afaceri am luat decizia să aplicăm această măsură, o măsură care a fost, de asemenea, adoptată și de alte țări.

Este o măsură care implică atât responsabilitatea Guvernului, cât și responsabilitatea companiilor din industria petrolieră. Am spus că este o măsură care se aplică și în alte țări. Vorbim de Spania și Franța. Jumătate din această reducere va fi decontată de către stat printr-un mecanism care va fi implementat între distribuitori și ministerele de resort.

Mecanismul prin care să asigurăm stabilitatea prețurilor la combustibil va fi aplicat pentru o perioadă de 3 luni compensarea va fi evidențiată pe fiecare bon fiscal emis la stațiile de alimentare cu combustibil. Valoarea pachetului de compensare pentru această perioadă va fi de 2 miliarde de lei, jumătate din acești bani urmând a fi asigurați de la bugetul de stat”, a declarat premierul, potrivit Antena3.

Citește și … Urmează protest! Oamenii vor bloca benzinăriile și vor alimenta cu numai 50 de bani

Citește și
SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata