Take a fresh look at your lifestyle.

CJ Cluj face achiziții generoase cu Spitalul de Boli Infecțioase. Cât costă un computer tomograf

0

computer-tomografConsiliul Judeţean Cluj a decis includerea în cadrul proiectului de buget care urmează să fie adoptat în următoarea şedinţă a forului judeţean din data de joi, 12 februarie 2015, a intenţiei de  alocare a sumei de 968 de mii de lei pentru achiziţionarea unui computer tomograf ce va intra în dotarea Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic Judeţean de Boli Infecţioase din strada Moţilor, nr. 19. Această sumă extrem de consistentă se adaugă avansului de 100 de mii de lei deja alocat de Consiliul Judeţean Cluj în cursul anului trecut pentru achiziţionarea acestui aparat medical de maximă importanţă pentru activitatea spitalului.

Consiliul Judeţean Cluj a decis să continue şi în acest an programul de dotare a spitalelor clujene cu aparatură medicală de ultimă generaţie, noul computer tomograf al Spitalului de Boli Infecţioase, al cărui cost total depăşeşte un milion de lei noi, reprezentând o dovadă certă a priorităţii acestei politici în rândul investiţiilor administraţiei judeţene. Sănătatea reprezintă  bunul cel mai de preţ al omului iar pentru acest deziderat trebuie să depunem tot efortul necesar astfel încât pacienţii spitalelor clujene să beneficieze de cele mai bune servicii medicale, de urgenţă sau în ambulatoriu”, a declarat domnul Vakar Istvan, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj cu atribuţii delegate de preşedinte.

Noul computer tomograf care va întra în dotarea Ambulatoriul Integrat din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase va genera beneficii multiple, contribuind la scurtarea semnificativă a duratei de scanare a pacientului şi vizualizând mult mai bine anumite tipuri de leziuni. De asemenea, costurile pentru investigaţiile standard vor fi mult mai mici comparativ cu examinarea tip RMN. Astfel, un procent semnificativ, de peste 10% dintre pacienţii acestui spital, vor putea beneficia de servicii medicale de înaltă performanţă.

Ne bucură faptul că am reuşit să asigurăm o uşoară creştere, comparativ cu anul trecut, a sumelor alocate din bugetul Consiliului Judeţean pentru finanţarea activităţii spitalelor clujene. În contextul în care preocuparea pentru pacient şi pentru actul medical are o importanţă aparte în activitatea forului administrativ judeţean, acest nou tomograf va contribui în mod direct la diagnosticarea într-un timp mult mai scurt a diverselor tipuri de afecţiuni, permiţând astfel o intervenţie mult mai rapidă a medicilor şi contribuind la salvarea de vieţi omeneşti. În ceea ce mă priveşte, voi sprijini continuarea şi chiar intensificarea acestor investiţii în aparatură medicală de ultimă generaţie, sumele necesare urmând a fi cuprinse atât în rectificările bugetare pe care le vom opera cât şi în bugetele anuale ale unităţilor medicale de sub autoritatea Consiliului Judeţean”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj şi responsabilul de coordonarea activităţii spitalului de Boli Infecţioase, domnul Horaţiu Cătărig.

Importanta acestei investiţii este cu atât mai mare cu cât Ambulatoriul Integrat al Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Cluj din str. Moţilor, nr. 19,  având o structură cu peste 20 de specialităţi clinice, se adresează tuturor categoriilor de pacienţi şi, în special, celor cu venituri reduse. Menţionăm în acest context faptul că în ultimii 5 ani acestei unităţi medicale i s-au adresat zilnic între 900 şi 1000 de persoane.

Citește și

SPUNE CE CREZI

Adresa de email nu va fi publicata